Прави впечатление разликата в бързината, с която се разглеждаха предишни

...
Прави впечатление разликата в бързината, с която се разглеждаха предишни
Коментари Харесай

Стою Стоев: Дали е основателно решението за освобождаването на Гешев, вече е в ръцете на президента

Прави усещане разликата в бързината, с която се разглеждаха предходни претенции за освобождение на основния прокурор, с сегашното, разяснява пред публицисти ръководителят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Стою Стоев ( " Продължаваме промяната-Демократична България " ) по отношение на решението на Пленума на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев.

Дали е основателно това решение, което взеха, към този момент е в ръцете на президента, уточни още Стоев.

В отговор на въпрос, той изясни, че една от главните тематики по отношение на конституционните промени ще бъде фигурата на основен прокурор и нейното реформиране. Дали изобщо ще стигнем до унищожаване на тази фигура, следва да обсъдим с всички парламентарно показани партии, съобщи той.

Относно поисканите имунитети на депутати, Стою Стоев сподели, че най-вероятно през днешния ден ще внесат решение за основаване на комисия, с цел да покажат на обществото, че “на никого не крият имунитета ”.

Не считам, че е оправдано да вършим пет разнообразни комисии, тъй че най-малко нашето предложение ще бъде за една обща комисия за всички имунитети, добави депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР