Прави усилия да усвои новата си роля, няма големи грешки,

...
Прави усилия да усвои новата си роля, няма големи грешки,
Коментари Харесай

Първата година на президента - променлив успех на опитите за влизане в новата роля

Прави старания да усвои новата си роля, няма огромни неточности, допустимо е да не успее да се надскочи. Това са отзиви на политолози и социолози за президента. " Дневник " напомня някои от оценките за Румен Радев, поместени в специфичната тематика " Годината ", в отговор на въпроса

Как оценявате първата /почти цяла/ година на президента Радев?

Боряна Димитрова - ръководещ сътрудник на социологическата организация " Алфа Рисърч ":
Опит за решение на сложна задача – по какъв начин да развие облика си на единствен действителен конкурент на ГЕРБ и Борисов, запазвайки национално-обединителния си имидж. Точно конкуренцията за ролята на " националния обединител ", докара до изнервеност и премиера, и президента. Тя провокира и непреставащите открити баталии или удари под масата сред тях – от избора на Грипените, та до мораториума върху новите лекарства.

Евгений Дайнов :
Очевидно индивидът не е злоумишлен – на няколко пъти заставаше зад верни позиции, изразявани в обществото. Проспа обаче изключителното законодателство на ГЕРБ, което е нелепост от негова страна, тъй като след края на мандата му това законодателство може да го вкара в ареста за много време. Изобщо – време е да престане да сънува самолети и да става политик, инак ще го оглозгат, а и поданството няма да има изгода от него.

Огнян Минчев:
Като поредност от опити за социализация в една непозната му до момента роля и специалност.

Геновева Петрова - изпълнителен шеф на социологическата организация " Алфа Рисърч ":
Противоречива. Въпреки, че получава най-високо публично доверие, на няколко пъти позволи да взе участие в междупартийни разногласия, а това го отдалечава от държавническата роля на институцията.

Първан Симеонов - изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл болкан ":
Не направи неточности в сложните неща – като да вземем за пример служебния кабинет. Ако има неточности, бяха по лесните неща – информационни. В момента е най-одобряваната фигура в страната – обикновено. Може би най-трайно мощен откъм доверие президентски старт, след този на Петър Стоянов.

Стефан Попов:
Г-н Радев желае да бъде някак подобаващ на позицията, прави старания. Усилия за жалост прави и жена му. Но той е боен. Спуснат в многозначната политическа сфера леко се обърква. Затова от вътрешната страна му иде да се качи на аероплан на френската военна авиация, в който нещата са по-ясни. На земята се чуди накъде да гледа, какво да чува, какво не. Не му е елементарно.

Петър Щурм Константинов :
Имах по-големи упования за сегашния президент, само че все още наподобява, че индивидът няма да надскочи себе си и да се трансформира във вътрешния зложелател на гнилата система. Въпреки това Радев наподобява президентски, и като изключим един-два пъти, в които се оказа от неверната страна на публичния спор, към този момент не е нито сполучлив, нито несполучлив президент.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината (737)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР