Правата на пътниците вече трябва да вклюват задължителни меганизми за

...
Правата на пътниците вече трябва да вклюват задължителни меганизми за
Коментари Харесай

Заради Thomas Cook ЕП поиска гаранционни фондове за авиокомпаниите

Правата на пасажерите към този момент би трябвало да вклюват наложителни меганизми за отбрана като гаранционни фондове или подписани застрахователни контракти от страна на самолетните компании. Това гласоподаваха евродепутатите като правила на Европейски Съюз в полза на пасажерите, оповестява в.Сега.
Фалитът на туроператора " Thomas Cook " провокира преразглеждане на цялостната политика в бранша, по която евродепутатите дебатираха и подписаха резолюция. Сега всяка страна членка би трябвало да разгласи своята позиция.
Причините, довели до банкрута на " Thomas Cook ", би трябвало да бъдат проучени, като се има поради, че финансовото положение на компанията е било към този момент известно на английските управляващи, взеха решение депутатите на сесия в Страсбург.
Ако е належащо, разпоредбите могат да бъдат изменени, с цел да се следи по-добре финансовото положение на самолетните компании, считат евродепутатите и прибавят, че държавната помощ може да бъде обсъждана като вид за намаляване на отрицателните стопански последствия, само че единствено като последна мярка.
Евродепутатите разписаха в резолюцията Европейска комисия да показа предложение за правото на служащите да получават информация и да вземат участие в съвещания, както и по отношение на прогнозирането и ръководството на процеси по преструктуриране в комапаниите, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.
Според евродепутатите страните членки би трябвало да употребяват Европейския обществен фонд и Европейския фонд за пригаждане към глобализацията, с цел да оказват помощ на служащите, изгубили работата си вследствие на банкрута, както и на фирмите, наранени от срутва на туристическата компания, а Комисията би трябвало да откри финансови принадлежности на Европейски Съюз, които биха могли да компенсират породените на бранша вреди.
Комисията и страните членки би трябвало също да подсигуряват, че служащите, наранени от неплатежоспособността на работодателя, ще получат направените си, само че неизплатени заплати и пенсионните си компенсации, прибавят те.
Евродепутатите означават, че от 2017 година над 32 компании са банкрутирали и  Еврокомисията би трябвало да откри дали са нужни нови ограничения, с цел да бъдат предотвратени сходни обстановки в бъдеще.
Накрая, евродепутатите акцентират, че туристическият бранш, който претърпя съществени вреди заради срутва на „ Thomas Cook “, генерира повече от 10 % от общия Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз и работи като тласък за други браншове. Следователно той следва да бъде включен в целите на Комисията и да има обособен бюджетен ред в идващия бюджет на Европейски Съюз, се показва още в резолюцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР