Пратениците на НАТО се събраха на извънредно заседание, съобщава Асояиейтед

...
Пратениците на НАТО се събраха на извънредно заседание, съобщава Асояиейтед
Коментари Харесай

НАТО свика извънредно заседание заради руското нападение срещу Украйна

Пратениците на НАТО се събраха на изключително съвещание , оповестява Асояиейтед прес. Поводът бе решението на съветския президент Владимир Путин разпореди нахлуване над Украйна. НАТО приготвя да укрепи отбраната на страните членки на алианса, граничещи с Украйна.

" Има съществено нарушаване на интернационалното право и огромна опасност за евро-атлантическата сигурност. ", съобщи основният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той добави, че съдружниците се събират, с цел да обсъдят следствията от нападателните дейности на Русия.

Някои страни дават оръжие и екипировка на Украйна, само че НАТО няма да окаже военна поддръжка, тъй като Украйна е непосредствен сътрудник, само че не е член на алианса.

Заставаме зад Украйна и ще създадем всичко по силите си, с цел да предпазим съдружниците си, показа Столтенберг.
 Путин публично стартира война против Украйна Обновена
Путин публично стартира война против Украйна

Очевидци оповестяват за гърмежи в украински градове…

Естония, Латвия, Литва и Полша са стартирали договаряния с НАТО, защото усещат опасност за националната си сигурност.

" Най-ефективният способ за опълчване на съветската експанзия е единството . ", съобщи естонският министър председател Кая Калас. Тя добави, че възходящата експанзия на Русия е опасност за всички членове на НАТО. Калас прикани за предприемане на ограничения за укрепване на отбраната на членките на алианса.

НАТО стартира да укрепва отбраните си в североизточна Европа още през 2014 година откакто Русия анексира Крим. Алианса разполага с към 5000 бойци в района.

Първата стъпка в отговор на съветските дейности може да бъде активирането на група за бързо реагиране, която може да обезпечи 40000 бойци. Бригада от към 5000 военни, под командването на Франция, Германия, Полша, Испания и Португалия е в режим на подготвеност.

НАТО ускори и военното си наличие в региона на Черно море . Пентагонът е сложил 8500 бойци в бойна подготвеност, които могат да бъдат изпратени на помощ при потребност.
 Столтенберг: Русия пробва да пренапише цялата световна архитектура за сигурност
Столтенберг: Русия пробва да пренапише цялата световна архитектура за сигурност

От Литва до България, НАТО дава сили и изтребители F-35 против съветската заплаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР