Пратена от Бога за перничани е водата, която тези дни

...
Пратена от Бога за перничани е водата, която тези дни
Коментари Харесай

Блажена вода пълни язовира на Перник

Пратена от Бога за перничани е водата, която тези дни бързо цялостни снабдяващия града с плодородната течност язовир "Студена ".

"Благодарение на преваляванията през тези дни и по-топлото време, в резултат на което има щедро снеготопене язовир "Студена " се цялостни с бързи темпове. Надяваме се това да продължи и режимът да бъде по-приемлив за жителите на Перник ". Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов за това какво е равнището на язовир "Студена " и по кое време режимът на водата в Перник ще бъде изменен.

Той регистрира, че към сегашния миг количеството вода за последните 24 часа е 3 000 литра в секунда, разходът - 250 литра в секунда, а размерът е 5 300 000 кубика.

Инженерът се надява всичко да бъде по график към новия тръбопровод от Мало Бучино по този начин, както е планувано да се направи. "Когато водопроводът бъде построен и бъде пусната водата от София, ще спрем изцяло водата от язовира, с цел да може доизградим оборудванията, които са тук, тъй като има такива, които чакат просто прекъсване на водата. Надявам се всичко да бъде в период и да се оправим със обстановката ", сподели инж. Иванов.

За построяването на другия тръбопровод вътре в Перник, който се прави по трасето, с цел да се заобикаля промишлената зона, инженер Иванов означи, че той ще бъде сменен дружно със софийския тръбопровод, тъй че това би трябвало да стане в най-кратки периоди. Той не може да даде гаранция по кое време ще стане, само че е планувано да стане дружно с другия тръбопровод.

Инженер Иванов уточни, че през днешния ден вода за перничани ще има до 9 сутринта, а по-късно водата ще се поддава по режим. Иначе в самата пречиствателна станция са сменени уреди, кранове, сектори от тръби, инсталирани са нови табла за ръководства, следва да се построи напълно нова хуманна зала, посредством която 24 часа да има цялостно наблюдаване на водата.

Утаителят още не е подготвен, само че при постигане на мъртвия размер на бент. "Студена ", за което сега сме много надалеч от тази обстановка, сме създали уреди на самия язовир, в което още там да се понижава мътността, тъй че да идва с по-приемливи параметри водата, посочи инженерът.

"По-сериозен ремонт би трябвало да бъде изработен на пречиствателната станция ", сподели още шефът на ВиК-Перник.

Пред бТВ кметът на града Станислав Владимиров съобщи, че при започване на другата седмица ще стартират тестванията на водната връзка.

По думите в края на седмицата е оптимистичният вид за стартиране на водата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР