Пръстен с корона от злато, рубини и диаманти, носен от

...
Пръстен с корона от злато, рубини и диаманти, носен от
Коментари Харесай

Пръстен на Тупак Шакур беше продаден за рекордните 1 милион долара

Пръстен с корона от злато, рубини и диаманти, носен от рап легендата Тупак Шакур по време на последната му обществена изява, беше продаден за 1 милион $ на търг в Ню Йорк, съобщи Агенция Франс Прес.


Печелившата оферта беше много над оценката на Sotheby " s преди продажбата (200 000 - 300 000 долара) и се трансформира в най-ценния хип-хоп артефакт, продаван в миналото, оповестиха от аукционната къща.

Роденият в Ню Йорк рапър носи пръстена по време на последната си обществена поява на видео музикалните награди на MTV на 4 септември 1996 година

Той беше убит от неидентифициран нападател при пукотевица от кола в Лас Вегас единствено дни по-късно на 13 септември на едвам 25 години.

Шакур, чиито шлагери включваха " California Love ", е проектирал пръстена в продължение на няколко месеца, заяви Sotheby " s.

Неговата кръстница, Яасмин Фула, разгласи пръстена за продажба.

Шакур е повлиян от политическия манифест на италианския мъдрец от 16-ти век Николо Макиавели - „ Принцът “, който той прочита, до момента в който е в пандиза по обвинявания в полово принуждение.

Тупак моделира дизайна на короните по образец на средновековните крале на Европа, добави Sotheby " s.

Пръстенът е гравиран с надписа " Pac & Dada 1996 ", отпратка към приятелката му Кидада Джоунс.

Продажбата беше част от специфичен хип-хоп търг за отбелязване на 50 години от основаването на жанра, който се навършва през август тази година.

Шакур е считан за един от най-великите рапъри на всички времена, като е продал 75 милиона записи.

Той беше централна фигура в основаната в Лос Анджелис хип-хоп сцена на Западния бряг, която враждуваше с конкурентни рапъри от Източния бряг в Ню Йорк.

Убийците му по този начин и не бяха хванати и теориите за това кой е виновният от дълго време изобилстват.

Убийството на Шакур беше последвано шест месеца по-късно от застрелването на рапъра от Източното крайбрежие Кристофър „ The Notorious BIG “ Уолъс.

Мнозина имат вяра, че двамата са били убити като част от съревнование сред техните музикални лейбъли, основаната в Лос Анджелис Death Row и нюйоркската Bad Boy Entertainment.

Но някои музикални историци споделят, че съперничеството е било пресилено по бизнес аргументи.

Миналата седмица полицията в Лас Вегас претърси частен дом като част от продължаващото следствие на убийството на Шакур. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР