ПРАС-ПРЕС държи ръка на пулса на стабилността не само в

...
ПРАС-ПРЕС държи ръка на пулса на стабилността не само в
Коментари Харесай

100 години нерушима стабилност

ПРАС-ПРЕС държи ръка на пулса на стабилността освен в местен, само че и в световен проект.
Заедно със международните водачи в Париж отбелязахме 100 години от края на Първата международна война.
Преди 100 години тази война се е наричала не Първа международна, а единствено Световна, тъй като друга такава светът не е познавал до тогава.
Разбира се, след края на войната народите се заричат в никакъв случай повече да не позволен такова чудовищно развиване на международните каузи.
И както добре знаем от печалните и страшни страници на Историята - след тази свята клетва светът за има-няма 20 години си провежда Втора международна кланица, с доста повече жертви, доста повече вложения в смъртоносни технологии, а най-после влизат в приложимост и две атомни бомби със закачливи имена (Little Boy в Хирошима и Fat Man в Нагасаки).
Френският президент Еманюел Макрон бе хазаин на мероприятията по отбелязването на стогодишнината и дружно с канцлерката Меркел уважиха паметта на многочислените човешки същества, които военните машини на страните им са унищожили в предишното, до момента в който си обясняват дипломатическите връзки.
И въпреки че е малко жалко, дето клетвите за “никога вече” след Първата международна не утраяха доста, въпреки всичко тази стогодишна проблематична непоклатимост не е като Стогодишната война, водена на територията на Европа - дето дори не е 100 години, ами гърми и трещи от 1337 до 1453 сред Англия и Франция.
Сбогом, Мути
Това хубаво, но на Меркел стабилността уйде у Рейн. След изборите в Бавария и Хесен, пагубни за нейната партия, Мути разгласи, че няма да се кандидатира повече за началник на партията, за канцлер или за народен представител в Бундестага. Канцлерският ѝ мандат изтича чак през 2021, само че европейската политическа мисъл към този момент постанови и конституира: Ерата “Меркел” завърши!
Жалко, тъй като Мути е огромен политически другар на Бойко Борисов, който и да смъкват сегашните митинги, на идващите отново ще си го издигнем, изключително в случай че се закълнем като общество, че “никога вече”.
В политическото завещание на Мути остава и фамозният знак, прочут като Ромба на Меркел - жест с две ръце, който някои оприличават просто на ромб, други на детероден орган, трети четат в него масонски послания. Жестът е известен измежду политическия хайлайф, употребяват го да вземем за пример Цветан Цветанов и Цецка Цачева.
Меркел не изключи след края на кариерата си в немската политика да продължи работа в европейските институции. Възможно е, допустимо е, въпреки че за висшите немски политици има и други благоприятни условия - някогашният вицеканцлер и външен министър на Германия Йошка Фишер да вземем за пример се осъществя прекомерно сполучливо в съветските газови институции.
Кой побара на Бай Тръмп
В Съединените щати също имаше значими междинни избори за Конгрес, на които републиканците, чийто представител е Тръмп, изгубиха позиции за сметка на демократите в долната камара, само че пък завоюваха в горната.
Така че стабилността на Бай Тръмп към този момент е уравновесена и той си е все по този начин ухажван и скъп на международната сцена.
На тържествата в Париж по случай хубавата стогодишнина той още веднъж бе най-желаният сътрудник за селфи.
Домакинът Макрон даже имаше щастието да попипа бедрото на Тръмп - светът се наслаждения на тази фотография, а Бай Тръмп би трябвало да е направил въображаемо съпоставяне със Сторми Даниелс в интерес на Макрон.
Мръсницата Сторми - порнозвезда, която Тръмп е уважавал в близкото минало, продължава да му прави немомински номера и да плямпа наляво и надясно по какъв начин е била почетена по времето, когато на Доналд му се е раждало следващото дете.
Тя разгласи желанието си да издаде автобиография, в която несъмнено отделя особено внимание на аферата “Тръмп”, която Сторми окачествява като “най-малко впечатляващия секс”.
Тоест, в случай че съпоставим атрибута на Тръмп с атрибутиката на войната - неговото пате е като бомбата над Хирошима - Little Boy.
Тръмп отговори на Сторми в Туитър, като я назова галено - Horseface, което значи “конска муцуна”, само че фонетично е близко и до “курвенска муцуна”.
***
На стогодишнината в Париж бе и българският президент Румен Радев, който съумя да се снима и с американския, и с съветския президент. Което бе нож в сърцето на Бойчето.

Автор: Evil Dick, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР