Практиката да се подслушва широк кръг странични лица по дадено

...
Практиката да се подслушва широк кръг странични лица по дадено
Коментари Харесай

Как прокуратурата закачи президента Радев

Практиката да се подслушва необятен кръг странични лица по обещано следствие се ползва в България от години и следващото доказателство за това са публикуваните от прокуратурата СРС-та (които съгласно основния прокурор не били СРС-та) с присъединяване на президента Румен Радев. Записите, които прокуратурата популяризира на 28 януари, бяха от телефонен диалог на президента с командира на Военновъздушните сили (ВСС) генерал-майор Цанко Стойков, в който двамата разискват по какъв начин да се отговори на КПКОНПИ за назначението на сегашната брачна половинка на президента Десислава за пиар във Висш съдебен съвет през 2014 година

От изявлението на основния прокурор Иван Гешев пред БНР на 9 февруари стана ясно, че Радев е бил " закачен " около ген. Стойков по отношение на следствие против частна компания, снабдител на армията за стотици милиони.

Офисите ѝ са били обискирани предходната година, само че следствието на спецпрокуратурата и ДАНС е било прекъснато точно поради имунитета на президента. Поради тази причина основният прокурор е изискал пояснение от Конституционния съд за имунитета на президента.

Военният министър Красимир Каракачанов, който в началото твърдеше, че няма информация за какво е бил разпитван ген. Цанко Стойков, който бе основен воин в един от публикуваните от прокуратурата записи, заяви пред Канал 3, че въпросната компания е " Балкантел ".

Миналата година стана обществено известно, че спецпрокуратурата проверява сдружението, което е един от сериозните снабдители на съоръжение за Военновъздушните сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР