Праха в дома може да има пагубно влияние върху енергията

...
Праха в дома може да има пагубно влияние върху енергията
Коментари Харесай

Как бързо и лесно да се справите с праха в дома

Праха в дома може да има пагубно въздействие върху силата в помещението. Ето за какво, в случай че желаете да повлияете на силата в дома си, уверете се, че няма прахуляк.

Поддържайте пода елементарен за разчистване
Особено значимо е пода в дрешниците, коридорите и дрешниците да бъде елементарен за разчистване, тъй като облеклата са непрекъснат източник на нишки и замърсители, а обувките и връхните облекла задържат и разнасят прахта. Препоръчваме Ви да не държите доста неща по пода на дома си. Например можете да слагате обувките си в специфични транспарантни контейнерчета. Почиствайте и прибирайте връхните облекла съгласно сезона, с цел да не задържат прахуляк с месеци. Също по този начин можете да намерите особено място за всяка една движимост. По този метод ще спестите пространство и ще почиствате пода доста по-лесно.
Сменяйте спалното долни дрехи най-малко един път седмично
Леглото Ви е главен източник на прахуляк, тъй като събира всички нишки от тялото и пижамите, с които спите. Важно е да сменяте спалното долни дрехи най-малко един път седмично и да изтупвате възглавниците и завивките постоянно. Когато сменяте спалното долни дрехи, деликатно сгъвайте употребяваните чаршафи, с цел да предотвратите разпространяването на прахта от тях.
Грижете се за килимите
Определено килимите са мястото в дома Ви, което съдържа най-вече прахуляк. Важно е постоянно да изтупвате килимите и да ги перете най-малко един път годишно. Техните нишки съдържат извънредно доста прахуляк и нечистотия, които се разнасят при всяко стъпване върху килима. Почиствайте го постоянно с прахосмукачка. Ако сте подготвени да извършите смяна, нашият съвет е изцяло да се отървете от всички килими в дома си. По този метод ще се улесните оптимално.
Почиствайте постоянно мебелите
Тапицериите на мебелите освен задържат прахови частици, само че и ги предават на седящите върху мебелите. Хоризонталните повърхности задържат доста повече прахуляк, за това би трябвало да ги чистите всяка седмица. Вертикалните можете да почиствате всеки месец. Значително по-малко прахуляк задържат тапицериите от кожа и винил, само че се употребяват по-рядко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР