Прагматични отношения с Камбоджа иска премиерът Бойко Борисов. На брифинг

...
Прагматични отношения с Камбоджа иска премиерът Бойко Борисов. На брифинг
Коментари Харесай

Камбоджанският премиер сравнява епохата Тато с епохата Борисов

Прагматични връзки с Камбоджа желае министър председателят Бойко Борисов. На брифинг след срещата си с камбоджанския министър председател Хун Сен той изясни, че в случай че се развият връзките сред двете страни, ще може да си възстановим посолството там.

Създава се работна икономическа междуправителствена комисия сред България и Камбоджа. Държавата поема стипендиите на 10 камбоджанския студенти , стана ясно от думите на българския министър председател. Надявам се да си възстановим връзките, акцентира министър-председателят. България ремонтира камбоджанския танкове и им продаваме оръжия на положителни цени. Можем да сме от помощ на Камбоджа , увери Борисов.

Иначе той посочи, че Хун Сен има опит като политик. Два пъти е почивал във Варна по времето на Тодор Живков и министър председателят посочи, че г остът му можел да направи съпоставяне преди и в този момент.
 Снимка 448006
Източник:

Премиерът на Камбоджа Хун Сен благодари на държавното управление и на премиера за топлото посрещане. Той за пети път е в страната ни. Последният път е бил през 89-та година.

Връзката сред България и Камбоджа е на 60 години, посочи Хун Сен. Той благодари за поддръжката на страната ни за Камбоджа след офанзивите на алените кхмери. Днес двамата министър председатели съгласно него можели да беседват като другари. Днес е начертана пътна карта за възстановяване на връзките сред двете страни.

Хун Сен изрази страдание за българските фамилии, дали жертви при борбите в Камбоджа. Иначе двамата с Борисов говорили за възстановяване на икономическите връзки и търговията. Хун Сен желае да се възобнови студентският продан сред Камбоджа и България. Бойко Борисов прегърнал тази концепция. Обсъдени са редица аспекти за връзките сред Европейски Съюз и АСЕАН. Той предложения българския министър председател да посети Камбоджа.
 Снимка 448007
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР