PPC Group и MYTILINEOS Energy & Metals обявиха, че са

...
PPC Group и MYTILINEOS Energy & Metals обявиха, че са
Коментари Харесай

Гръцки милиардер избра България за мегапроект

PPC Group и MYTILINEOS Energy & Metals оповестиха, че са подписали Рамково съглашение за съдействие (CFA) за създаване и създаване на портфолио от слънчеви планове до 2000MW в Италия, България, Хърватия и Румъния. Стойността на договорката се прави оценка до 2 милиарда евро и се чака да бъде изпълнена през идващите три години, съобщи " Пловдив 24 ".

По-конкретно, съглашението се отнася до почти 90 слънчеви плана, притежавани от MYTILINEOS в Италия (503 MW), Румъния (516 MW), България (500 MW) и Хърватия (445 MW), които са на разнообразни стадии на развиване. Съгласно съглашението MYTILINEOS ще поеме създаването и построяването на тези планове, които по-късно ще бъдат добити от PPC Group след привършване на свързването им към електрическата мрежа на гореспоменатите страни, оповестяват публично от компанията.

Репутацията на MYTILINEOS в осъществяването на комплицирани ВЕИ планове в интернационален проект е катализатор за доверието на PPC в съдействието на страните и служи като гаранция за сполучливото осъществяване на съглашението.

Рамковото съглашение сред двете страни е ориентир за водещата роля, която гръцките компании могат да играят в по-широкия район и енергийната сигурност на Европа. Споразумението също е значим крайъгълен камък за енергийния преход, като плановете за зелена сила, създадени по контракта, се чака да обезпечат сила за 320 000 семейства и да изместят 3,4 милиона тона излъчвания на CO2.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР