ПП, също както ГЕРБ и служебния кабинет, излезе с идеи

...
ПП, също както ГЕРБ и служебния кабинет, излезе с идеи
Коментари Харесай

Водещите партии и кабинетът се упражняват върху цената на бензина

ПП, също както ГЕРБ и служебния кабинет, излезе с хрумвания за поевтиняване на цената на горивата. От пресцентъра на партията оповестиха през днешния ден, че за задачата е импортиран план на решение в Народното събрание за използване на дерогацията за импорт на съветски недопечен нефт, контрактувана от кабинета „ Петков “.

Дерогацията касае " Лукойл Нефтохим ". " Тя отбрани техническата обезпеченост на най-голямата рафинерия на Балканския полуостров и й даде период от две години, с цел да се приготви за цялостното прекъсване на импорт на съветски нефт. От 5 декември дерогацията ще даде опция и за понижаване на цените на горивата за българските жители ", декларират от партията. Но с цел да има действителен резултат мярката, от партията оферират Министерски съвет да предприеме четири съответни стъпки. Според Политическа партия те ще доведат до обилни доходи, които могат да бъдат употребявани за по-голяма отплата за потребителите на горива у нас.

Предложените от партията стъпки са:

- Да се вкара режим за следене на горивата и нефтопродуктите, създадени на територията на Република България от съветски недопечен петрол.

- Считано от 5 декември 2022 година, Министерски съвет да позволи осъществяването до 31 декември 2024 година на контракти, подписани преди 4 юни 2022 година, или на спомагателни контракти, свързани с пазаруването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти, с генезис от Русия или изнасяни от Русия, само в интерес на сдружения с регистрация или стопанска активност в България, които внасят в страната такива артикули за преправка и/или продажба от свое име и за своя сметка.

- С цел понижаване на високите цени на горивата в България, Министерски съвет да предприеме дейности за неотложно въвеждане на ограниченията от Глава III на Регламент (ЕС) 2022/1854 на Съвета от 6 октомври 2022 година по отношение на незабавна интервенция за справяне с високите цени на силата, с оглед облагане с спомагателен налог на свръхпечалбите както за 2022 година, по този начин и за 2023 година от дейностите в браншовете на суровия петрол и нефтопреработването в България.

- Данъчните доходи, генерирани от облагане на свръхпечалбите от активността в бранша, следва да бъдат употребявани за ограничения за финансова поддръжка на физическите лица - крайни консуматори на горива.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР