ПП продължават да газят закона и още преди официалния старт

...
ПП продължават да газят закона и още преди официалния старт
Коментари Харесай

Асен Василев декларира: След изборите няма да сме с ГЕРБ, освен ако не стане драстична промяна

ПП не престават да газят закона и още преди формалния старт на предизборната акция започнаха да обикалят и да се оправдават
Лидерите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев, някогашният министър председател Николай Денков и депутатът Никола Минчев бяха в Пловдив, където организираха открит диалог за " триумфите и грешките си " в Римския стадион, който беше полупразен.

Преди началото на събитието Асен Василев съобщи, че не чака на идващите избори да взаимодействат с ГЕРБ, в случай че там не стане " извънредно трагична смяна ".

" Този парламент, който идва, по този начин както аз виждам, е че поддръжката, която можем да получим от страна на ГЕРБ, е изчерпана ", уточни Василев.

По думите му повода е, че ГЕРБ са ги подкрепяли, до момента в който промените са били на хартия. В момента, в който промените трябваше да станат същински, ГЕРБ отхвърлиха да подпишат съглашение, че нещо такова ще се случи, камо ли да поддържат такова нещо, акцентира съпредседателят на Политическа партия. Той уточни, че измененията не са нещо толкоз нереално.

" Става въпрос за това да има почтени състезания на всички места, съдът да работи и хората да му имат вяра, прокуратурата, Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС), Министерство на вътрешните работи и службите да не се употребяват като бухалки, да имаме почтени избори, каквито имахме единствено по времето, когато Бойко Рашков беше министър ", разяснява Василев.

Василев съобщи, че е учил по какъв начин да прави небогати страни - богати, нещо, което повтаря на всички предизборни акции от две години насам.

" Това, което побърква ГЕРБ и Движение за права и свободи е, че парите са записани в бюджета и не зависят от това дисциплиниран ли си на единия или на другия ”, коментира той.

Николай Денков уточни, че в хода на договарянията е споделил на Мария Габриел, че изборът на Борисов е или европейското развиване на България с Мария Габриел, или предишното си с Пеевски.

" И Борисов избра Пеевски, по тази причина отиваме на избори, тъй като те желаят да си живеят там, където са живели преди 10-15 години ", добави Денков.

Ние се връщаме назад при хората, тъй като силата на смяната не е в политиците, а при хората, сподели Кирил Петков. По думите му се връщат към отворена и почтена полемика. Според него с всички кални акции се пробват да откажат хората, които се чудят дали да гласоподават. Признавам си грешката, че повярвах, че промените, които започнахме с всички закони, можеха да продължат и с назначенията, само че видяхме, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не са подготвени да дадат властта, добави Петков.

Ако в действителност има контрабанда, някой е вдигнал бариерата на границата, някой началник на промяна и на граничен пункт си е затворил очите. ДАНС или са създали контролно произвеждане и всичко това са го следили в действително време, или не са разбрали, или някой в ДАНС също си е затварял очите. Така Василев разяснява информацията, че има фотоси на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, задържания за контрабанда Стефан Димитров и " друго публично известно лице ".

Казах, че Живко Коцев е заплашван от и.ф. основен прокурор, напомни Денков. Според него акцентът би трябвало да бъде върху това, че антикорупционната комисия, и.ф. основен прокурор и ДАНС " са спретнали едно мероприятие " по отношение на основния секретар без да са потвърдили нищо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР