ПП на Кирил Петков обявиха свои мерки за овладяване на

...
ПП на Кирил Петков обявиха свои мерки за овладяване на
Коментари Харесай

ПП на Петков със свои решения за овладяване на инфлацията

ПП на Кирил Петков оповестиха свои ограничения за преодоляване на инфлацията. Така пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров разгласи 14 ограничения, като за 7 от тях съобщи, че ще упорстват, останалите можело да се подложат на разискване с съдружните сътрудници.

„ Пакетът от антикризисни ограничения включва увеличение на минималната пенсия от 370 на 450 лева от юли и съразмерно повишаване на всички пенсии (с 21,6%) “, разгласи Гюров.  

„ Максималната пенсия пък ще бъде увеличена от 1500 на 3400 лева от юли. От октомври ще има нова актуализация на пенсиите, която ще е на друг принцип от прилагания до момента и ще понижи разликата сред старите и новите пенсии “, разгласи Гюров.

Данъчното облекчение за работещите родители ще се усили от 450 на 600 лева за едно дете и от 900 на 1200 лева – за две деца.

В ограниченията е и отстъпката от 25 ст. при зареждането на гориво до 50 л от физическите лица. Предвижда се съща понижаване на Данък добавена стойност за парното от 20% на 9%.

14-те ограничения на стойност 2 милиарда лева ще бъдат разисквани на следващия ден на лидерски съдружен съвет. Запитан кои от ограниченията са на Българска социалистическа партия, кои на Има Такъв Народ и на Демократична България, тъй като се виждат оферти и на останалите партии, само че представяни от Политическа партия, Гюров не пожела да посочи. По думите му когато се говорело за помощ на хората не трябвало да се счита, кой какво предлага.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР