ПП към момента има 115 сигурни гласа подкрепаВтори ден на

...
ПП към момента има 115 сигурни гласа подкрепаВтори ден на
Коментари Харесай

Независими депутати ще подкрепят ПП под условие

ПП все още има 115 сигурни гласа поддръжка

Втори ден на договаряния за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент. Номинираният за министър председател Асен Василев и представители на "Продължаваме смяната " се срещнаха с самостоятелните народни представители, напуснали групата на "Има подобен народ ", обобщава обстановката

Със 115 сигурни гласа “За” нов кабинет, от “Продължаваме промяната” продължиха да търсят поддръжка. Вече - от самостоятелни депутати.

„ Искаме да чуем с интерес вашите хрумвания за програмата, за това кои да са главните задания на това правителство”, съобщи Асен Василев, номиниран за министър-председател от Политическа партия.

Освен хрумвания групата на самостоятелните народни представители сложи и изискване, с цел да даде поддръжка.

„ Нас това, което ни интересува с цел да получи държавното управление поддръжка е ясно изразена законодателна стратегия и ясно изразена стратегия на правителството”, акцентира Иво Атанасов, самостоятелен народен представител.

Един час по-късно стана ясно - тръгналите си от “Има подобен народ” депутати ще се включат в писането на управническа стратегия. „ От на следващия ден те ще се включат в работната група”, уточни Василев. „ Имаме доста допирни точки”, акцентира Атанасов.

Това обаче не означавало, че всичките шестима депутати ще поддържат нов кабинет.

„ При нас като безусловна поддръжка няма. Всеки от нас ще се обясни дали ще има поддръжка - дали няма”, безапелационен беше самостоятелният народен представител Атанасов.

И до момента в който от “Продължаваме промяната” търсиха поддръжка, опозицията отново съобщи - трябват нови избори, а не ново ръководство.

„ Това държавно управление е безусловно провалено и се вижда по всички линии. За страната е добре да има избори с цел да се преодолее тази политическа мъка, в която живеем”, съобщи Радомир Чолаков, ГЕРБ-СДС.

Критика за договарянията на “Продължаваме промяната” пристигна от Движение за права и свободи. Които също желаеха предварителен избор.

„ Дали ще съумеят – ще го забележим. Но явлението, което се случва в българския политически живот последния месец е доста забавно. Едно грозно събитие имаме - да се купуват народни представители като на обичай пазар”, акцентира Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.

Така - даже и с помощ от самостоятелните депутати, от “Продължаваме промяната” имат пет дни с цел да намеря още шест народни представители, които да кажат ДА на кабинета “Василев”. От понеделник Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и самостоятелните народни представители ще пишат дружно управническа стратегия. След това би трябвало да се разискват и имената на министрите в кабинета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР