ПП-ДБ са се съгласили Мария Габриел да бъде премиер и

...
ПП-ДБ са се съгласили Мария Габриел да бъде премиер и
Коментари Харесай

Кирил Петков разкри, че са се съгласили Мария Габриел да бъде премиер и външен министър едновременно

ПП-ДБ са се съгласили Мария Габриел да бъде министър председател и министър на външните работи по едно и също време. Това разкри съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков тази заран пред „ bTV “. 

Той акцентира, че Николай Денков е трябвало да бъде вицепремиер по европейските въпроси . Освен това съглашението сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е било направено от самото му начало. Започнали са да работят по него пред един бял лист хартия. 

Той акцентира, че съществува взаимно доверие сред Мария Габриел и Николай Денков , което е от значително значение за тяхното сполучливо съдействие.

Въпреки това, от ГЕРБ-СДС отсрочили подписването на съглашението , като показали потребността от в допълнение време за размисъл, добави Петков.

Основните аспекти на съглашението включват регулация на регулаторите, промени в правосъдната система , ограничение на плаващите болшинства и промяна в обществената работа, показа Кирил Петков.

Той акцентира нуждата от по-равно посланичество в Министерския съвет и даде обещание по-балансиран състав след приключването на първичната спогодба от 18 месеца.

Петков също по този начин прикани за градивен разговор и се надява на по-голяма изясненост по отношение на аргументите за отлагането на подписването на съглашението.

От своя страна, министър председателят в оставка Николай Денков показа, че вчерашното предложение за съглашение беше квалифицирано с дребни разлики от текста, който беше отритнат от ГЕРБ . Той изрази страдание за отхвърли на ГЕРБ да взе участие в разискването на законодателната стратегия.

Днес, президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър председател от ГЕРБ-СДС в 12:00 часа на „ Дондуков “ 2. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР