ПП-ДБ обяви официално кандидатурата на проф. Ивайло Старибратов за кмет

...
ПП-ДБ обяви официално кандидатурата на проф. Ивайло Старибратов за кмет
Коментари Харесай

Проф. Старибратов: По-добър живот за пловдивчани е единственият ми приоритет

ПП-ДБ разгласи публично кандидатурата на проф. Ивайло Старибратов за кмет на Пловдив. За място за формалното събитие обединението избра Епископската базилика, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.


" След като Пловдив беше културна столица на Европа, градът стартира да се трансформира, влезе в застой. Забеляза се и друго - неналичието на административен и управнически потенциал Пловдив да се развива като международен център на културата. Питат ме за моите цели, споделят ми да изброя 10 от тях. Аз имам единствено един - да направя по-добър и по-лек живота на пловдивчани ", сподели проф. Старибратов.

Той съобщи, че към този приоритет подхожда съществено. И избори свои съществени задължения. Сред тях са възстановяване на градската инфраструктура и цифровизация.

" Искаме естествен превоз, да няма тапи. Освен краткосрочна стратегия за отпушване на града, ще има нужда и от по-продължителни такива действия, които да възпитат у нас нужда да се слезе от колите, да се качим на велосипедите и на градския превоз ", акцентира Старибратов.

Като втори ангажимент претендентът за кмет уточни чистия град, зелената система и всичко което е обвързвано с нея.

" Следващата стъпка са бизнес средата и образованието. В Пловдив има 6 държавни и два частни университета на европейско равнище. Бизнесът изпитва сериозен апетит за фрагменти, а системата като че ли, не може да разпознава това и по какъв начин тъкмо да ги готви ", разяснява той.

Друг акцент в програмата на Старибратов са културата и туризма.

" Ние започнахме преди много години да цифровизираме архитектурния музей на Пловдив. Това ще изведе града на друго равнище в нашата визия. Има доста какво да се направи в културата. Трябва да отворим културните институции към децата. Ако чакаме различен да възпита децата ни на полезности, които желаеме да имат, това надали ще се получи ", уточни Старибратов.

Той перифразира и мисъл на Стив Джобс. " Той споделя " Имам концепция, само че какво от това ". Важното е да гориш в това, което правиш. Считам, че може да променим Пловдив и то в посока, каквато всички желаеме. Това можем дружно да създадем ", сподели Старибратов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР