ПП-ДБ настоява за извънредно заседание на Народното събрание, с единствена

...
ПП-ДБ настоява за извънредно заседание на Народното събрание, с единствена
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента заради доклада Боташ

ПП-ДБ упорства за изключително съвещание на Народното събрание, с единствена тематика - разглеждане на отчета на анкетната комисия за вредите, които България търпи поради съглашението с турската газова компания " Боташ ".

Докладът трябваше да се прегледа от Народното събрание още през вчерашния ден и да бъде предаден на ДАНС и прокуратурата поради данни за сериозна щета за " Булгаргаз " заради обстоятелството, че държавното сдружение се задължава да заплаща за газов потенциал с еквивалентна стойност 500 000 $ дневно, който не употребява.

" Има извънредно скандални обстоятелства и разкрития в този отчет. Няма да оставим в последните седмици на този мандат на Народното събрание те да останат скрити за обществото ", сподели Радослав Рибарски пред публицисти в Народното събрание. Той упорства съвещанието по тематиката да се организира не по-късно от идната сряда.

Сделката е подписана тристранно сред " Боташ ", " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", което прави новия длъжностен министър Владимир Малинов директен участник в договарянето му, тък като към оня миг той беше началник на " Булгартрансгаз ".

Директорът на " Булгаргаз " в същия интервал Деница Златева беше освободена от поста си на 17 април (сряда), в деня, в който Народното събрание сякаш трябваше да разиска отчета " Боташ ".

Той беше изтеглен от дневния ред по искане на Жечо Станков (ГЕРБ), който твърди, че са постъпили нови конфиденциални документи по случая.

" ГЕРБ пазят Румен Радев и неговия екип, който е сключил този контракт. С назначението на този министър на енергетиката (Владимир Малинов, б.р.) ГЕРБ на процедура поддържаха контракта, тъй като този човек е взел участие в целия развой. Най-важният въпрос - проектът на ГЕРБ е този отчет да не се гледа в зала и да не бъде даден на ДАНС и прокуратурата, както ние настояваме. Те ползват партизанска тактичност, крият отчета. Ние се притесняваме да не отиде при " пътната карта " (за Турски поток) ", разяснява депутатът Мартин Димитров, който прикани да стартира процедура за предоговаряне на 13-годишното съглашение.

" Изключително притеснително е, че към този момент седмица министърът на енергетиката не разяснява нито отчета, нито комисията, нито съглашението, в което той е бил участник ", сподели още Радослав Рибарски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР