ПП-ДБ искат извънредно заседание за договора с Боташ. Депутатът Радослав

...
ПП-ДБ искат извънредно заседание за договора с Боташ. Депутатът Радослав
Коментари Харесай

ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за партизански тактики с договора с Боташ

ПП-ДБ желаят изключително съвещание за контракта с Боташ. Депутатът Радослав Рибарски изрази недоволството си, че отчетът на краткотрайната комисия не е намерил място в дневния ред на законодателния орган. Има извънредно скандални обстоятелства и разкрития, които ние няма оставим да останат скрити за обществото в последните дни на това Народно събрание, закани се депутатът.

Има метод да се гледа отчета, без да се разкрива комерсиалната загадка. Депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров заподозря, че ГЕРБ пазят Румен Радев и неговия екип, който е сключил договорът.

Планът на ГЕРБ е този отчет да не бъде гледан и да не бъде даден на ДАНС и Прокуратурата, акцентира депутатът от ПП-ДБ и ги упрекна в партизанска тактичност, с цел да скрият отчета.

ПП-ДБ се притесняват, че отчетът може да отиде при Пътната карта за Турски-Балкански поток.

Освен това Димитров желае договорът да се предоговори , тъй като не може са плащаме по към 1 милион лв. дневно, даже без да внасяме газ по него. Само за седмица са платени 7 милиона лв.. Отговорността е на Жечо Станков, съгласно Мартин Димитров.

Припомняме, тъкмо преди седмица и настояха за предоговаряне. Вчера Българска социалистическа партия, Възраждане и ПП-ДБ на краткотрайната комисия за контракта с " Боташ ", само че ръководителят на Народно събрание Росен Желязков уточни, че отчетът на комисията не бил подготвен и по тази причина нямало по какъв начин да го пусне в дневния ред.

Допълнително, през май 2023 година, като по-късно същата година по договорката, заради подозрения за нарушавания на разпоредбите за конкуренция на Европейски Съюз.

На 6 декември 2023 година беше с ръководител Жечо Станков, като представител на ГЕРБ.
 Деница Златева хвърли оставка от
Деница Златева хвърли оставка от " Булгаргаз "

От Съвета на шефовете на сдружението се освобождават Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР