ПП-ДБ и Възраждане настояха докладът със заключенията на Временната комисия по

...
ПП-ДБ и Възраждане настояха докладът със заключенията на Временната комисия по
Коментари Харесай

Възраждане се присъедини към ПП-ДБ по казуса Боташ

ПП-ДБ и " Възраждане " настояха отчетът със заключенията на Временната комисия по мотив споразумението между " Булгаргаз " и турската държавна компания " Боташ " да влезе за разискване в пленарната зала.

От Политическа партия Демократична България оповестиха, че внасят искане за изключително съвещание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред – отчета сред „ Булгаргаз “ и турския газопреносен оператор " Боташ ".

От " Възраждане " се причислиха към рецензиите към ГЕРБ и упрекнаха ръководителя на Временната комисия Жечо Станков – съгласно тях неговото отвращение е причина отчетът да не влиза за разискване в зала.

Депутатът Йордан Тодоров сложи ултиматум – в случай че до 25 април отчетът не влезе в дневния ред на Народно събрание, ще сезират Европейска комисия.

Вчера отчетът не влезе за разискване, защото ръководителят на краткотрайната комисия и народен представител от ГЕРБ-СДС Жечо Станков изясни, че има постъпила нова информация, а периодите за работа на комисията не са завършил.

От Има Такъв Народ също желаеха време да се срещнат с нова информация, постъпила от БЕХ.

Миналата седмица пред БНР някогашният длъжностен министър Росен Христов заплаши, че в случай че отчетът бъде признат от Народно събрание, ще съди страната в Европейския съд в Страсбург за политическо гонене.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР