ПП-ДБ и ГЕРБ, конкурирайки се, постигнаха резултати като промяната на

...
ПП-ДБ и ГЕРБ, конкурирайки се, постигнаха резултати като промяната на
Коментари Харесай

Петков: Конкурирайки се, ПП-ДБ и ГЕРБ заедно постигнаха добри резултати

ПП-ДБ и ГЕРБ, конкурирайки се, реализираха резултати като смяната на Конституцията и приемането на транспарантен бюджет, от които съм доста удовлетворен. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.


„ Ние с ГЕРБ се конкурираме непрестанно, само че в това време направихме доста неща. Постигнахме резултати: приемането на измененията в Конституцията, приемането на транспарантен бюджет, в който няма нищо прикрито покрито “, съобщи той пред бТВ и добави, че незабавно след приемането на Конституцията е получил поздравления от нидерландския министър председател Марк Рюте.

Според него конкуренцията е донесла положителни резултати и за стопанската система: приходите се качват с двуцифрени цифри, дефицитът ще приключи под 3%, качихме пенсиите с 11%, а инфлацията понижава. „ Алтернативата на това ръководство беше да влезем в шести, седми, осми длъжностен кабинет, само че страната от ден на ден щеше да губи посока “, сподели Петков.

На въпрос какво ще се случи при ротацията на 1 март 2024 година, той съобщи, че преди да се стигне до нея партиите ще се сблъскат за това кой да оглави регулаторните организации.


„ Очаквам първите страшни дуели на равнище регулатори. ПП-ДБ се събрахме, участваха Христо Иванов и Атанас Атанасов. Всеки един от нас има задачата да намерения кой е най-хубавият човек, който би трябвало да се излъчи “, съобщи Петков и уточни, че в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи създадат същото, тогава полемиката ще е по-лека. „ Ще изберем свободен и добър експерт, а не правилен “, сподели още съпредседателят на ПП-ДБ.

Той помоли българските жители да извинят ръководещите за драмите, на които са станали очевидци през последните 6 месеца, откогато ръководи кабинетът „ Денков-Габриел “, само че акцентира, че са се случили хубави неща за жителите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР