ПП АБВ не приема подхода при формиране на държавния бюджет

...
ПП АБВ не приема подхода при формиране на държавния бюджет
Коментари Харесай

Румен Петков: Бюджетът за тази година се използва по един много груб и нецивилизован начин

ПП АБВ не приема метода при образуване на държавния бюджет за тази година, който плаши от гледна точна на законосъобразността и от позиция на конституционализма. Това съобщи пред медиите ръководителят на АБВ Румен Петков. Той акцентира, че годишният държавен бюджет е стратегически въпрос, който ще покаже стабилността на ръководещото болшинство и би трябвало да даде чувство за вероятност.
„ Бюджетът за тази година се употребява по един доста недодялан и некултурен метод, с цел да се показват възможни бъдещи структурни промени в Министерство на здравеопазването и държавната администрация “.
Петков даде образец точно с Министерството на земеделието, под чиято шапка се намират Изпълнителната организация по горите и Агенцията за сигурност на храните. За 2022 година обаче тяхното бюджетиране е планувано към Министерски съвет предвид на бъдещи структурни промени. Председателят на АБВ акцентира, че законът споделя, че дейностите, в това число и определянето на годишния бюджет, би трябвало да са ориентирани към сегашния миг, а не към нереални положения в несигурно бъдеще. Това е и повода проектите за парите на въпросния бранш да не получат поддръжката на АБВ в Народното събрание.
„ Когато ние сме протестирали срещу институционалното незнание на Борисов, ние не сме протестирали, с цел да продължим през днешния ден по същия път. Защото това е оскърбление на държавността “.
Румен Петков моли към държавното управление за уместност към страната и нейните институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР