Позволих си да предложа няколко имена, които са с изцяло

...
Позволих си да предложа няколко имена, които са с изцяло
Коментари Харесай

Габровски с разкритие, какво отказал Борисов

„ Позволих си да предложа няколко имена, които са с напълно експертен профил, само че се разпознават с ГЕРБ – беше ми отказано. Г-н Борисов сподели, че кабинетът би трябвало да е напълно експертен и без присъединяване на ГЕРБ. Поради тази причина тези имена не бяха включени в състава на кабинет ”.

Това разкри в „ Интервюто в Новините на NOVA ” претендентът за министър председател на обединението ГЕРБ–СДС професор Николай Габровски.
-->
И добави: " Няма червени линии. Имам цялостната независимост. Изцяло без значение и по съвест е създаван този кабинет. Изцяло с осъзнатост, че България е в сложен миг и би трябвало да се продължи с едно работещо държавно управление. Основното е било експертният профил ".  

„ Основната дума е разговор. Конфронтацията, която имаме сега е толкоз деструктивна, че тя не разрешава да се случи каквото и да било. От думата разговор, прекосяваме автоматизирано към думата специалист по напълно натурален метод. Защото специалистите най-малко са неоспорими. Когато някой е специалист в дадена област, когато той гледа работата си – той е скъп точно с това ”, разяснява Габровски избора си на министри в проектокабинета.

Той изрази вяра, че това чисто партийно говорене, което е безусловно деструктивно и неефективно, лишаващо ни от опцията да се свърши някаква действителна работа – да намалее. „ Исках да стана посредник, с цел да може това да се случи ”, уточни той. И добави: ”Че има 7 точки, към които са се обединили всички, които вземат участие в проектокабинета. Точка номер едно е гласоподаване на бюджета. Финансовата дисциплинираност е значима. Трябва да я съблюдаваме, без да лишаваме най-уязвимите пластове. Предстои ни доста сложен баланс. Следващите точки са Шенген, еврозоната, Планът за въстановяване ”.

Според професор Габровски политическите партии ще продължат да имат своите борби по обособени тематики. „ И аз се надявам да бъде по този начин. Защото в тази борба ще се ражда истината. Основното, с което ще се ангажира и концентрира държавното управление – са тези 7 точки. те са в полза на българските жители.  Именно по тази причина и те ще са стожерът, към който се сплотяваме. Именно по тази причина чакам да се редуцира партийното говорене и да се види, че това е в полза на всички българи ”,  подчерта той.

" Семейството ми ме поддържа както нормално го е предписание. Едва ли някой от нас обаче е знаел  с какво се захваща. Само тази първа седмица сподели, че е много по-неприятно и натоварващо, в сравнение с човек би могъл да чака, изключително когато влиза в нещо такова с най-открито сърце и положителни намерения. не мога да кажа че скърбя. Рано е да се вършат констатации. Но сигурно не скърбя че пробвах. усещах, че това е мой цивилен дълг ", акцентира той.  

По думите му, доста хора разясняват и се оплаква, дават препоръки, само че когато би трябвало да се подхващат  някакви дейности, които са с евентуални вреди в персонален или в различен проект – всеки се отдръпва.  „ Някой би трябвало да свърши избран вид работа, даже това да е неприятно. неслучайно, в случай че стане някакъв случай – някои хора отиват да оказват помощ. Други – стоят от страни, страхувайки се да не стане нещо неприятно. Не съм от втория вид ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР