Познавате такива хора. Може би работите с тях. Или живеете

...
Познавате такива хора. Може би работите с тях. Или живеете
Коментари Харесай

7 начина да водите приятен разговор с негативен човек

Познавате такива хора. Може би работите с тях. Или живеете с тях. Или излизате... 

Те се оплакват. Имат потребност от отдушник. Критикуват. Обвиняват. Правят го много постоянно. Някак успяват да гледат на света изключително тъмно, цинично. Уморихте ли се да се борите с тях? За жал, диалозите с отрицателно настроени хора са неизменима част от всекидневието ни и няма по какъв начин да избягаме на работното място, или в случай че това са наши близки. Трябва да признаем, че всички хора в даден миг от живота си сме ставали отрицателни, Важно е да разглеждаме реакциите на тези хора в по-обширен подтекст. Да се опитваме да търсим причинно-следствените връзки - за какво те държат по този начин. 

Междувременно, Жаклин Уитмор предлага в уеб страницата на списание Entrepreneur лист от 7 рекомендации за осъществяване на по-приятни диалози с отрицателни хора. Препоръките й са следните: 

Бъдете съпричастни. Ако някой стартира разговора с вас отрицателно, приемете блоката му и по-късно поведете диалога към по-приятна тематика. Може да отговорите със " Съжалявам, че по този начин се случва " и да предложите по-късно, да вземем за пример: " Да отидем да си купим кафе ". По този метод ще отклоните вниманието на индивида от тематиката. Той най-вероятно се е фиксирал в нея. Това го кара да се усеща зле. Говорете си с него за други неща. За кафето. Всички сме естествено склонни да се дразним и мръщим, щом някой тръгне в диалог с нас от блоката си. Но отрицателният отговор към негативната тематика не усъвършенства нещата и не е потребен за нито една от страните в общуването. Приемането на казаното и продължаването към нова тематика, ги усъвършенства. 

Направете комплимент на индивида. " Обезвредете " неприятното въодушевление по този метод. Тонът ще се смени към по-положителен. 

Разкажете, в случай че разбирате добре обстановката. Може казусът да ви е прочут. Може би и вие сте прекосявали през същата компликация, който разстройва събеседника и го прави отрицателен? Наблегнете на това. Покажете, че несправедливостта е споделена - това не се е случвало единствено на него. Пример: " Виждам какъв брой си смутен, че колата ти се е развалила тази заран. Същото ми се случи и на мен предишния месец. Намерих един добър монтьор... ".

Повторете част от това, което чувате от отсрещната страна. Тази техника е изпитана - в случай че го сторите, индивидът насреща може да се изненада. Той самият може да не допуска какъв брой отрицателно звучи. 

Предложете помощ. Често недоволството и отрицателното говорене не са молба за помощ, а са подбудени от потребността да се показа. Но има и доста случаи, в които те са такава - за мнозина е мъчно да помолят за помощ, считат че по този начин ще наподобяват слаби и неефективни персони. Ако чувствате, че казусът може да е подобен, предложете помощ. Може тъкмо това да е нужно. Пример: " Искаш ли да ти дам телефона на положителния механик, който оправи колата ми? ". 

Ако той се връща към остарялото отрицателно говорене, още веднъж сменете тематиката . Направете го внимателно. Помолете го да ви опише за неща, които обича. За хора и места, които го карат да се усмихва. 

Не се излагайте на отрицателното говорене прекомерно дълго. Приемете някакъв вътрешен собствен времеви предел и в случай че то продължава, сменете компанията за известно време. Винаги бъдете дипломатични и запазвайте неутралния звук. Борете се с влиянето - даже да не е преднамерено, разочарованите хора се пробват да ни оказват влияние и да ни предават мрачното си въодушевление. Правят го в опита си да ни създадат съпричастни. Поставете си граници и не позволявайте да се впуснете дълбоко в драмата. Ако и вас ви обхване неприятното въодушевление, това ще ви отнеме от вътрешния мир и продуктивността. Никой не го желае. 

Източник : МениджърНюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР