Познават го заради музиката. Повечето отдавна са загубили зрението си

...
Познават го заради музиката. Повечето отдавна са загубили зрението си
Коментари Харесай

Зелена светлина: ​Музика за слонове

Познават го поради музиката. Повечето от дълго време са изгубили зрението си в работа на хората. Слоновете на Пол Бартън. Британски пианист, който от 20 години свири в център за заболели животни в Тайланд.

Започнал инцидентно. Един ден помолил шефа на центъра да занесе пиано там. Искал да се изяви пред друга аудитория. Казва, че свиренето измежду четири стени и стегнат в черен костюм не му подхожда. И откогато получил позволение да разположи пианото си измежду дървета на центъра, Пол Бартън не стопира да свири пред животни.

Пианистът следи по какъв начин всеки от слоновете реагира друго на музиката. Но е уверен, че на всички тя работи добре. Първият му слушател бил Плара - кьорав 45-годишен слон.

Разболял се, откакто тогавашният му собственик извадил бивните му и го продал. Раните на Плара се инфектирали и той изгубил зрението си. Остатъкът от живота си слонът прекарал в центъра. Харесвал Пол. Винаги идвал при него, до момента в който той свири.

Най-възрастният четириног обожател на пианиста в тайландския център за животни е 80-годишен слон. Тук не липсват и нападателни жители. Обикновено ги държат надалеч от хората. Но рестриктивните мерки не важат за Пол Бартън.

През годините, прекарани на това място, британецът се е научил да разпознава държанието на животните и ловко да ги успокоява с музиката на пианото. Казва, че слоновете разпознават човешките страсти. Усещат освен страха, само че и любовта на хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР