Познавам преди всичко като актриса и вероятно сте я гледали

...
Познавам преди всичко като актриса и вероятно сте я гледали
Коментари Харесай

Лили Гелева: Опитвам да съм максимално честна в нещата, които правя

Познавам на първо място като актриса и евентуално сте я гледали на някоя от сцените на Народния спектакъл, на Сатиричния, на Младежкия, Театър 199, „ Сфумато “, „ Азарян “ и Столичния куклен спектакъл. Въпреки че преди време сподели и музикалния си гений, като с Мартин Костадинов безусловно ни " овъртолиха " с общата си ария, към този момент музиката е по-скоро занимание, в сравнение с специалност. Често можете да я засечете и някъде из центъра в компанията на мопса Годо, а на фотосите пристигна с колело, облечена в мъжки тишърт и кецове на Adidas от District и с ефирна пола солей. Малко след малко лятно бягство до морето и може би преди да се насочи на идващото. В момента й е мъчно да възнамерява, поради епидемията, само че пък й отваря време за нареждане и пренареждане на вътрешния и външния й свят. 

Завърна ли се към този момент на театралната сцена?

Лили: Все още не. Евентуално това ще се случи през август в театрална работилница " Сфумато ". Вече напълно нищо не е несъмнено, само че по всяка възможност ще играем " На тятър съм "  на 5 август и " Приключенията на Иванка Курвоазие "  на 15-и.

Липсваше ли ти?

Лили: Честно казано не. Не ми е приятна, несъмнено, цялата обстановка, като самостоятелен актьор пък още по-малко. Обичам си работата доста. Не ми е прелестно да се чувствам като незает човек, само че имам самообладание, тъй като театърът не е нещо, което може да бъде на всяка цена. След като се случи нещо толкоз огромно за целия свят, ми се коства, че изкуството би трябвало да се завърне, когато е готово да даде някаква нова вероятност. И в този ред на мисли имам вяра, че има късмет да се появят чудесни неща.

Как съумя да оползотвориш времето на изолацията?

Лили: Дадох си време. Мисля, че станах малко по-търпелива към себе си. И спря да ми пука за много непотребни неща от преди този момент. Концентрирах се върху нещата, за които съм признателна. Всъщност това са хората в живота ми. Иначе, естествените неща – четене, филми, спорт, йога, медитация. Звучи доста дзен, само че единствено да поясня, че всички тези занимания се редуваха със боязън от тази бездна неустановеност, която се появи.



Направи ли си някакъв рестарт?

Лили: Той, рестартът, се случи без наше предпочитание май и това беше сложното. И добре че. Иначе нямаше несъмнено да има рестарт, тъй като ние хората не обичаме да ровим там, където не е елементарно, без да се постанова.

Колкото и да е мъчно, и да се надявам отново да може да се пътува и да се върви по концерти, чувствам този интервал като доста сбит живот, хубав и изменящ.

Как една такава пауза се отразява на един актьор?

Лили: Като опция за завръщане към себе си – да се разгледаш, да почистиш, да пренаредиш и да отвориш място за нови и вълнуващи неща.

И музиката, която правиш, ли е на пауза сега?

Лили: Аз имам лукса да върша музика единствено за наслаждение без никакви упоритости. Правя го, когато нуждая се да споделя нещо, което ми е значимо. Така че, уповавам се незабавно, щом схващам какво се случва, да направя нещо.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР