Познавам голяма част от дефектите в ДФ Земеделие, което няма

...
Познавам голяма част от дефектите в ДФ Земеделие, което няма
Коментари Харесай

Шефът на ДФЗ обеща да отстрани кърлежите от системата

Познавам огромна част от дефектите в Държавна фирма " Земеделие ", което няма да е добре за неприятните герои в системата. Това съобщи пред БНР шефът на Държавен фонд " Земеделие " Васил Грудев.

По негови думи разликата сред неприятни и положителни герои е дали " са част от системата със смислени дейности, или са кърлежи, които се прилепват към избрани финансови потоци и се пробват да изсмукват тези потоци не там, за където са предопределени ".

Той увери, че е подготвен да в профил " кърлежите от системата " и добави, че към този момент четирима чиновници на Фонда, измежду които и шеф на отдел, са уволнени поради подозрения в безкористното осъществяване на служебните им отговорности.

Грудев даде обещание, че ще направи всичко допустимо макар закъсненията да се усвоят евросубсидиите от предходната администрация на ДФЗ. Той обаче изясни, че по програмата за най-малките аграрни производители няма да се усвоят напълно финансовите средства до края на 2019 година

" Рисковете към края на годината са такива, че с цел да се оправим с тях, ще би трябвало да правим заплащания със средства от Програмата и на част от площните ограничения, тези които се финансират от Програмата за развиване на селските региони, уточни шефът на Фонда.

Той даде обещание и че в границите на 9 месеца ще навакса забавеното финансиране на планове по другите ограничения на европрограмите.

Припомняме, Васил Грудев оглави Държавна фирма " Земеделие " на 19 юли, откакто Управителният съвет на ДФЗ одобри подадената от Живко Живков молба за освобождение от поста изпълнителен шеф. В претекстовете за решението на Живков беше посочено, че желае да бъде непокътнат имиджа на ДФЗ.

/БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР