Познавам д-р Дечев като сериозен човек. Проблемите на Касата не

...
Познавам д-р Дечев като сериозен човек. Проблемите на Касата не
Коментари Харесай

Д-р Начев: С д-р Дечев новият модел на НЗОК ще се случи

”Познавам доктор Дечев като сериозен човек. Проблемите на Касата не са му непознати. Не би трябвало да забравяме, че той би трябвало да се преценява с политиката на Министерството на здравеопазването. Вярвам, че той е точният човек, който в релативно къси периоди ще предприеме стъпки за законодателни промени.
Той не е човек, който дава обещание на вятъра ", разказа личността на новия здравен началник проф. Генчо Начев.

Според него не са доста хората, които схващат от проблемите на НЗОК и биха се съгласили да оглавят тази позиция. " Той ще се оправи с финансирането на Касата. Трябва да има корав надзор върху качеството на здравната услуга ", акцентира шефът на болница " Света Екатерина “.

Доктор Дечев съобщи, че единствено за една година Касата ще излезе от финансовия си недостиг.

" Пакетът на Здравната каса е безпричинно раздут. Контролът не е на здравната активност, а на атрибути. Няма надзор на показанията за осъществена здравна активност. Всеки се регистрира, само че дали операцията е била нужна никой не пита ", изясни проф. Начев.

Той изрази доверието си в българското опазване на здравето и посочи, че макар че чуваме най-вече за проблемите му, то има своите неотменни мощни страни като качество въз основата и достъпа до медицински услуги.

" Вярвам, че този нов модел на НЗОК ще се случи. Това зависи от екипа на Министерството да го предложи за разискване – първо в парламентарна комисия, след това в обществото. Вярвам в съвестта на сътрудниците си, които в случай че имат забележки или по-добри хрумвания ще ги кажат. Това няма да стане за един месец. До края на годината времето е задоволително да се направи обществено разискване ", заключи медикът пред Bulgaria ON AIR.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР