Познавам Бенчо Бенчев още като бях кандидат-депутат от Бургас през

...
Познавам Бенчо Бенчев още като бях кандидат-депутат от Бургас през
Коментари Харесай

Кадиев: Бенчо ми е разказвал как Борисов му е гостувал, Цветанов чакал отвън

Познавам Бенчо Бенчев още като бях кандидат-депутат от Бургас през 2005. Тогава не беше общински консултант, просто локален огромен зърнопроизводител. Никога не съм взимал пари от него. Когато го видях в листата на общинските съветници на Българска социалистическа партия, несъмнено, незабавно стана ясно за какво е там: финансира акцията.
 Българска социалистическа партия: Бенчев не е правил дарения на партията  Масова бенчобенчевизация на партиите
Това написа на страницата си във фейсбук водачът на Нормална страна Георги Кадиев. В текста му се споделя още: 

Такива като него са десетки и са в сивата зона сред всички партии - един път финансират едни, различен път- други, а често- всички. Понякога непосредствено си купуват мястото в нечия листа и влизат в политиката.

Бенчо, да вземем за пример, персонално ми е разказвал по какъв начин в къщата си в Меден Рудник се е срещал с Бойко Борисов като гл.секретар на Министерство на вътрешните работи, а помощникът му Цветан Цветанов е чакал извън при защитата. Финансирал ли е ГЕРБ? Не знам, само че ще се учудя, в случай че не е.

Истината е, че във връзка с финансирането всички партии са идентични. Взимат общо взето от едни и същи хора, просто от време на време повече, от време на време по-малко, съгласно това дали са ръководещи или съпротива. 

Всички обичат суджук на облага. 

Сегашната обстановка сигурно е огромен гаф за Българска социалистическа партия и ще бъде безпощадно употребена от ГЕРБ и патриоти. Но съм уверен, че същия вид бенчобенчевци са и техните спонсори. И в случай че Бенчо (или Цветан Василев, примерно) реши да приказва, доста партии ще потънат в земята.

От #НормалнаДържава в никакъв случай не се допряхме до такива пари, тъй като знаем следствията. Затова ме е толкоз гняв на Иванчева - тъй като й осигурихме чиста акция, без никакви мръсни пари или задължения към " предприемачи ", единствено и единствено да ръководи Младост както би трябвало. Резултатът от ръководството беше драматичен, като даже не жегвам корупционната страна (има съд, да доказват), а чисто управническата.
Само с чисти пари не става. Трябват и умения. Но и с мръсни пари не става, даже да имаш умения.

Епизодът с Бенчо е следващото доказателство, че няма особена разлика сред съществуващите партии. Видяхме го при приемането на законите за " редови войник Киро " и дребните бензиностанции, виждаме го и в този момент.

България от ден на ден става страна на мафията. И ще бъде все по-трудно да излезем от това русло. Много хора се обезвериха и избират просто да вземат някой лев на избори . Много хора напуснаха България. Много хора излязоха от политиката.
Но не можем да ги оставим просто да победят. Все някой би трябвало да оказва отпор. Все някой би трябвало да прави политика по естествения метод.
Не знам дали сме доста, които мислим по този начин. Но колкото и да сме, коства си да продължим. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР