Позицията на премиера Бойко Борисов по случая „Скрипал“ е изключително

...
Позицията на премиера Бойко Борисов по случая „Скрипал“ е изключително
Коментари Харесай

Каракачанов: Позицията на Борисов по случая Скрипал е изключително балансирана

Позицията на премиера Бойко Борисов по случая „ Скрипал “ е извънредно уравновесен а. Подкрепям една такава позиция. Това сподели пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов за българската позиция по случая „ Скрипал “ преди съвещанието на парламентарната комисия по защита, съобщи организация „ Фокус “.
Попитан дали има разнобой в ГЕРБ по случая, той уточни: „ Не знам дали има разнобой в ГЕРБ и не е моя работа да разясня “. В отговор на въпрос може ли обстановката с съветските дипломати да разклати обединението Красимир Каракачанов изясни: „ Това, че два дни не съм бил в България не значи, че обединението се клати по някакъв метод. Всичко си е наред “. „ На съвещанията на съдружния съвет в никакъв случай не е имало изострен звук. Мисля, че и на следващия ден няма да има подобен, в случай че има съвещание. Не съм осведомен, че ще има съвещание на съдружния съвет “, разясни министърът.
Попитан би трябвало ли България да отзове дипломатите си в Русия, той посочи: „ Това не е позиция, която би трябвало да се показва един или различен като политик. Тя би трябвало да се вземе от Съвета по сигурността, на която да се рапортува обстановката. На предишното съвещание на Съвета, мнението ми, което беше изразено от зам.-министър Запрянов, е че България на този стадий, към началото на седмицата, няма съображение да подхваща сходни дейности “. „ Оттук нататък ще забележим дали има нова информация, въз основата на която може да се вземе едно или друго решение “, изясни Красимир Каракачанов.
Попитан има ли съображение за смяна на позицията ни, министърът уточни: „ Не съм видял нови данни. Утре на Съвета на сигурността може би ще има изнесени такива “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР