Позицията на Нидерландия против присъединяването на България в Шенген остава

...
Позицията на Нидерландия против присъединяването на България в Шенген остава
Коментари Харесай

Положителен доклад за Шенген: Вътрешните министри на ЕС похвалиха София и Букурещ

Позицията на Нидерландия срещу присъединението на България в Шенген остава непроменена. Амстердам упорства за задача за инспекция на обстановката в страната ни, преди да бъде взето окончателното решение за Шенген. 

Това съобщи вътрешният министър на кралството Ерик ван дер Бург пред нидерландски медии на срещата на европейските министри на вътрешните работи в Люксембург.

Всички френски учебни заведения уважиха паметта на починалия преподавател в терористична офанзива

Присъединяването към Шенген не беше тематика в срещата, само че България и Румъния пожелаха да осведомят страните членки за напредъка по използването на шенгенското законодателство.

Лично еврокомисарят по вътрешни работи съобщи, че отчетът на Европейската комисия е „ доста, доста обещаващ “.

„ Румъния и България покриват всички условия за Шенген и би трябвало да влязат. Те демонстрират, че могат да пазят външните граници. Оптимист съм, че ще влязат. В Нидерландия ще има избори през ноември, тъй че сега може би им е мъчно да излязат с явен отговор “, разяснява Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи.

„ Аз персонално не виждам основателна спънка България да не бъде призната в Шенген до края на тази година. Броят на недопуснатите незаконни мигранти на българо-турската граница доста понижа. Имаше дни през юли и август, когато те доближиха 1500 на денонощие. В момента те са не повече от 400. Примерно за това денонощие те са 440 “, изясни министрът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Най-засегнати още веднъж бяха Франция и Белгия

Охраната на външните граници и миграцията са изключително сензитивна тематика за Европа дни след терористичните офанзиви във Франция и в Белгия, чиито причинители не са били експулсирани от двете страни. Все още няма съглашение за смяна на законодателството и за изискванията за допустимо най-бързо връщане към родните им места на мигрантите, на които е отказано леговище.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР