Позицията на нашата политическа сила е следната: ние имаме няколко

...
Позицията на нашата политическа сила е следната: ние имаме няколко
Коментари Харесай

Георги Ганев: Паричната политика не е в София, а във Франкфурт и във Вашингтон

„ Позицията на нашата политическа мощ е следната: ние имаме няколко целта и сме подготвени да беседваме с всеки по тях. Първият е войната в Украйна. Заемаме проевропейската и антикремълска позиция. Вторият приоритет е господство на закона. И третият приоритет е фискален разсъдък ”. Това разяснява Георги Ганев от „ Демократична България ”, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Според него политиката е неловко място. „ Не можеш да работи единствено с хора, които ти харесват и с които идеологически се родееш. Към момента няма данни, които да демонстрират България да навлиза в рецесия. Инфлацията не значи безусловно, че стопанската система е в рецесия. Няма индикации за действителна икономическа рецесия. Говоря за спад в производството и нарастване на безработицата. Инфлацията, несъмнено, продължава да е висока. Битовите консуматори на ел. сила не са видели съвсем никакво нарастване на цената на тока. Смятам, че регулатор не би трябвало да има, би трябвало да има свободни цени ”.

„ Тавани на цените не са положителни политики. Основните ограничения против инфлацията към този момент са взети. Паричната политика не е в София, тя е във Франкфурт и във Вашингтон. Съответно централните банки на еврозоната и Съединени американски щати към този момент започнаха да подвигат лихвата, което е единствената допустима политика срещу инфлацията. Няма други. Другите са невъзможни ”, сподели Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР