Позицията на БСП е ясно заявена - това правителство не

...
Позицията на БСП е ясно заявена - това правителство не
Коментари Харесай

Проф. Гечев: Сглобката представи като огромен успех влизане в Шенген на 3%

Позицията на Българска социалистическа партия е ясно декларирана - това държавно управление не би трябвало да изкара мандата си, тъй като всичко, което прави сглобката опонира на националните ни ползи. Последният образец: сглобката регистрира като голям триумф тъй наречените влизане на България в Шенген с 3% и оставането ѝ извън с 97%. Смята за огромен триумф поемането на уговорката и публикуването му публично в уеб страницата на Съвета на Европа за приемане на безграничен брой мигранти.

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев в предаването „ Неделя 150 " на БНР.

„ Правителството ни натриса една сериозна заплаха с приемането на десетки хиляди бежанци ", уточни проф. Гечев и разясни: „ Става дума за десетки хиляди бежанци, пресекли границата и регистрирани през последните години. И това е по данни на Министерство на вътрешните работи. "

Проф. Румен Гечев дефинира като сериозен проблем решението на държавното управление общините да поемат мигрантите и да им обезпечат гратис опазване на здравето, обучение и заслон. „ При състояние че в бюджета няма нито една стотинка, планувана за това, а общините нямат нито средства, нито подготвеност ", добави социалистът.

В коментара си той добави още, че Дъблинското съглашение не се съблюдава от Европейски Съюз и следва до 2-3 месеца да се преразгледа. „ Не съм оптимист, по-скоро ще стане безпаричен здрав носи във връзка с мигрантите ", разяснява националният представител.

„ На ръководещите им се постанова да съжителстват, само че не в името на България, както споделят, а в името на сглобката. Те си разпределят чудесно всички порции на властта, скрити добре зад смокиновото листо на евроатлантическите полезности. Как никой не изиска да уточни на българския народ най-малко 4-5 полезности, с цел да забележим кои са тези евроатлантически полезности, които им разрешават да лъжат гласоподавателите си и да вършат тъкмо противоположното на това, което са дали обещание? Това, което ги сплотява е грабежът ", разяснява още той.

Проф. Гечев даде образец: „ При разискването на бюджета, по данни на НЗОК, стана ясно, че през предходната година са откраднати 100 млн. лева единствено от медикаменти на онкоболни. С тези пари от дълго време да бяхме построили една детска болница. От Българска социалистическа партия предложихме медикаментите да бъдат купувани с обща поръчка - и за държавните, и за частните лечебни заведения, с цел да не се стига до такава степен едно лекарство в държавната болница да е 10 лв., а в частната - 200 лв.. Но сглобката не го одобри и остави остарялата процедура. Тази година, в следствие и на покачването на цените, евентуално ще бъдат откраднати повече от 100 млн. лева "

Той обърна внимание на обстоятелството, че това е единствено от медикаментите за онкоболни, а може да се приказва за парите за здравна инсталация, за клиничните пътеки. „ И до момента в който се закриват общински лечебни заведения, цели отделения в държавни лечебни заведения, хората се принуждават да пътуват десетки километри, с цел да получат здравни грижи, сглобката остава механизмите за преразпределение на пари в интерес на частните лечебни заведения ", уточни социалистът.

Проф. Гечев акцентира, че същата порочна система на работа е и в системата на образованието, поставяйки въпросите: „ Защо ръководещите оставиха правилото „ парите следват ученика "? Защо България е на последно място по просветеност в Европейски Съюз? Причината образованието да не работи по европейските механизми, е тъй като сглобката не го позволява, тя се интересува от себе си ".

В диалога за регулаторите: „ Да, ние имаме потвърдени специалисти, ще участваме. Но чухте, че сглобката са се разбрали по какъв начин ще си ги поделят на партийно квотен принцип самостоятелните регулатори ".

В коментара си за идните европейски избори проф. Гечев уточни: „ Важното е в Европейския парламент да отидат хора от всички партии, които ще пазят националните ползи, отстоявайки салдото в общия европейски дом - „ да " на мощна Европа, само че и на обективна и равнопоставена Европа, която почита всички нации, които членуват в Съюза ", сподели проф. Гечев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР