ПОЗИЦИЯ НА ДПСВ публикувано в английското издание Обзървър“ на 20.03.2022г.

...
ПОЗИЦИЯ НА ДПСВ публикувано в английското издание Обзървър“ на 20.03.2022г.
Коментари Харесай

ДПС: Премиерът разпространи неистини срещу ДПС и Дилян Пеевски

ПОЗИЦИЯ НА Движение за права и свободи

В оповестено в британското издание „ Обзървър “ на 20.03.2022г. изявление с българския министър-председател Кирил Петков, последният за следващ път обществено популяризира лъжи и операции, уронващи престижа както на Движение за права и свободи, по този начин и на народния представител господин Делян Пеевски.

Движение за права и свободи изпрати остра позиция до изданието, в която декларирахме, че няма да толерираме погрешни и недоказани изказвания от страна на лица, заемащи виновни постове в България, чиято цел е само да дискредитират Движението за права и свободи и свързани с партията политически лица, в услуга на своите подмолни ментори.

Наясно сме, че и тази офанзива по отношение на Движение за права и свободи е инспирирана от олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, който за следващ път употребява политическите си представители във властта, с цел да дискредитира съперниците си и в същото време, посредством непрекъснати клевети, да скрива от обществеността прокарването на личните си стопански ползи.

От друга страна, неуспехът на актуалното ръководство и дейностите на властимащите, които подмениха очакванията на хората за смяна с тъпчене на съществени права и свободи, с безвластие и потъпкване на правилата на демокрацията и европейския правов ред, не може да бъде маскиран с дейни медийни мероприятия и с недоказани изказвания по адрес на представителите на опозицията.

От Движение за права и свободи имаме вяра, че обществото би трябвало да бъде осведомено за истината и за обстоятелствата. Вярваме също по този начин, че медиите са призвани да търсят обективната истина, учредена само на действителни обстоятелства, и ние ще създадем всичко допустимо тя да бъде открита. Но в същото време няма да позволим каквито и да било опити за дискредитиране на политическата партия и на дългогодишно свързани с нея политически лица.

По реда на парламентарния надзор Движение за права и свободи ще насочи въпроси до министър-председателя Кирил Петков по отношение на публикуваните от него неистинен изказвания в „ Обзървър “, като заявяваме, че всеки опит за продължение на тази линия на опълчване с Движение за права и свободи или с негови народни представители от страна на българското държавно управление и персонално от Кирил Петков, основаващ се на лъжи и операции, не води до нищо градивно, не е в полза на българските жители и ще среща незабавната реакция от страна на Движението за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР