Поздравления за вашия избор като председател, г-н Рашидов. Аз се

...
Поздравления за вашия избор като председател, г-н Рашидов. Аз се
Коментари Харесай

Асен Василев за избора на Рашидов: Сложихме една фасада, която да прикрие невъзможността ни за съгласие

Поздравления за вашия избор като ръководител, господин Рашидов. Аз се веселя, че към този момент имаме ръководител и ще работим. Ние обявихме, че ще сме градивна съпротива и действаме като такава.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание един от съпредседателите на " Продължаваме промяната " Асен Василев, откакто депутатите избраха Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

" Ние издигнахме претендент, само че откакто видяхме, че не събира поддръжка го оттеглихме. Поискахме 15-минутна отмора, с цел да решим дали да гласуваме " срещу " или " въздържал се ". Поискахме 15-минутна отмора, с цел да тестваме какво е отношението към опозицията в този парламент. За страдание видяхме, че отношението към опозицията в този парламент е - болшинството прави каквото си желае. Това го изрече господин Рашидов. Затова гласувахме " срещу ", разкри Асен Василев.
" Има причина три дни да избираме ръководител. Тя е, че не се разрешава да се изрича друго мнение. Това, което се случва в Народното събрание, е позор. Ние през днешния ден сложихме и избрахме една фасада, която да прикрие нашата неспособност да реализираме единодушие. За някои това е стъпка напред, само че аз не съм сигурен, че не е стъпка обратно. Следващият път отново ще сложим фасада, само че не съм сигурен, че по този начин ще решим проблемите ", приключи Асен Василев, представен от novini.bg.

" Не подкрепихме Вежди Рашидов, тъй като той е кандидатура на ГЕРБ. Ние казахме, че кандидатура на ГЕРБ няма да подкрепим ", добави малко по-късно Асен Василев в коридорите на Народното събрание пред публицисти.

" Смятаме, че длъжността ръководител на Народното събрание е доста значима и концепцията - дайте да изберем някой за ръководител, а след това седемте зам.-председатели да управляват Народното събрание, не е добра. За нас тази служба не би трябвало да се заема от човек, който през вчерашния ден разгласи, че не желае да я заема ", напомни Василев.
" Вчера господин Рашидов наложи звук, който стартира да отблокирва процеса и това е извънредно значимо. Но през днешния ден видяхме един по-друг звук, в който ГЕРБ подвикваха на господин Рашидов какво тъкмо да прави, в това число и да не даде 15-минутна отмора. Аз съм извънредно щастлив, че Народното събрание ще работи, само че това е фасада, зад която се скри невъзможността да се избере обикновено ръководител на Народно събрание. Това, което се случва сега, е неспособност за реализиране на естествен диалог. Сега сложихме една фасада и казахме - сякаш нещо се случи, сякаш нещо ще вършим. Още на първия мандат тези проблеми ще се върнат, тъй като те не са решени ", сподели още Василев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР