Поздравително послание по повод 140 години дипломатически отношения между България

...
Поздравително послание по повод 140 години дипломатически отношения между България
Коментари Харесай

Сергей Лавров изправи поздравително писмо на министър Захариева по повод 140 години руско-български дипломатически отношения

Поздравително обръщение във връзка 140 години дипломатически връзки сред България и Русия изпрати министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров до Министъра на външните работи на България Екатерина Захариева. Ето и цялостния текст на писмото.

Уважаема госпожо заместител Министър-председател,
На 7 юли 2019 година страните ни означават забележителна дата - 140 години на руско-българските дипломатически връзки.

Днес нашите страни построяват взаимноизгодно съдействие в стопанската система, туризма и културата. Проучват се опциите за реализация на огромни взаимни енергийни планове. Динамично се развива политическият разговор на най-високо и високо ниво. Всичко това дава отговор на националните ползи на Русия и България, способства за подсилване на атмосферата на доверие и добросъседство на Балканите и в Черноморския район.

Убеден съм, че предвид на богатата история и солидния капацитет двустранните ни връзки имат независима полезност и не би трябвало да се трансформират в производна големина от интернационалната политическа обстановка. Нашата обща задача е да осигурим неспиращото им развиване за богатството на народите на Русия и България.

С.Лавров

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР