Позабравихме го малко коженото яке тази пролет, а в тези

...
Позабравихме го малко коженото яке тази пролет, а в тези
Коментари Харесай

Модерно ли е коженото яке? Да, но само ако е винтидж!

Позабравихме го малко коженото яке тази пролет, а в тези мрачни дни май тъкмо от него имаме потребност. Една дреха, която си проправя път към дрешника ни още при започване на XX век, с цел да стане изключително известна по времето на двете международни войни. В киното пък постоянно ще свързваме коженото яке с героя на Джон Траволта във кино лентата „ Брилянтин “. И в случай че преди няколко десетилетия то беше част по-скоро от гръндж културата, то с годините откри своето непокътнато място в както на девойките, по този начин и на момчетата. Обикновено го виждаме в класическата му форма на по този начин нареченото biker jacket с ципове и капси, само че този сезон то беше изместено от кожения тренчкот и кожения блейзър.
               

Но може би най-актуалния модел тази пролет са oversize моделите, които припомнят на класическите авиаторски якета и които в множеството случаи са винтидж (или най-малко по този начин изглеждат). Истината е, че постоянно си заслужава да инвестирате в качествено кожено яке, само че пък от време на време най-хубавите находки се крият точно в second hand магазините. И в никакъв случай не пропускайте да разгледате мъжкия щанд, където са най-големите съкровища, изключително що се отнася до обемно кожено яке.

И то постоянно ще бъде настоящо, изключително в случай че е стилизирано добре. Точно в този момент ще наподобява ужасно в комбиниране с ефирна миди пола (права, солей или от тюл), тъй като този контрастност в модата постоянно е бил печеливша формула за добър жанр. Може да се комбинира и с настоящите или с модел в някакъв ослепителен принт, който все се чудите с какво тъкмо да съчетавате.
               

Когато обаче се чудите какво да облечете, просто съчетайте кожата с още кожа, с което ще постигнете грациозен монохромен тоалет. Може да се добави чанта в ослепителен колорит за акцент. И тъй като знаем, че противоположностите се притеглят - това се отнася и за кожата и дантелата. Така че от време на време можете да извадите на показ бунтарката в себе си с ефирна рокля от дантела и кожено яке. Но, несъмнено, най-любима си остава безконечната класика, при която го комбинираме с. И тъкмо по тази причина се е трансформирала в класика!

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР