Появи се първото официално потвърждение на информацията, че хакери от

...
Появи се първото официално потвърждение на информацията, че хакери от
Коментари Харесай

Скандално! Уличиха Северна Корея в кражба за милиони

Появи се първото публично удостоверение на информацията, че хакери от Северна Корея крадат биткойни. В отчет, оповестен предходната седмица, полицията на Южна Корея показва, че хакери от Северна Корея са опитвали да откраднат криптовалути от онлайн тържищата в страната.

Според данните, опитите за кражба не са се увенчали с триумф.

Докладът наблюдава информация, получена от 25 чиновници на разнообразни онлайн тържища в Южна Корея, които са били жертви на 10 обособени опита за фишинг от месец юли до в този момент. Хакери са се представяли с подправена идентичност за да излъгват жертвите, с цел да получат техните пароли за достъп до онлайн сметки и впрочем.

Потвърждението идва няколко седмици, откакто частната компания за киберсигурност FireEye разгласява отчет, които твърдеше, че Северна Корея интензивно работи по сходни хакерски офанзиви.

Хакерите, стоящи зад опитите за кражба, са се представяли за експерти по киберсигурност, като са пращали имейли с вируси (malware) под формата на атачмънти, предава месната медия Yonhap.

Според отчета на южнокорейската полиция, офанзивите са ориентирани и към смарт телефони, като се допуска, че концепцията е телефоните да бъдат компрометирани, защото постоянно се употребяват за потвърждаване на идентичността.

Полицията показва, че в нито един от разследваните случаи не е бил сполучлив и няма информация за изчезнали активи или нарушени системи за сигурност. В отчета не се показват имена на засегнатите онлайн тържища за търговия с криптовалути.

Датата на отчета предшества новата регулация в Южна Корея, която не разрешава набирането на вложения посредством първична обществена продажба на цифрови активи (ICO). Опасността от хакерски офанзиви и кражба на активи бяха главните аргументи, изтъкната от управляващите, за въвеждане на регулацията.



източник: coindesk

На фона на тези събития, най-популярната криптовалута биткойн регистрира растеж в цената си, като към този момент флиртува с границата от 4 500 $. Така единствено за няколко седмици биткойнът съумя да се отърси от шока, провокиран от възбраната на ICO процедури в Китай и неяснотата към бъдещите регулации в страната.

Тогава цената на биткойн се срина с 40%, единствено с цел да се завърне още веднъж на прав път.

Към момента на издание на материала биткойнът се търгува против 4 320.18 $ при пазарна капитализация от 71.72 мрлд. $, по данни на CoinDesk.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР