Появи се първата информация, как се проявява бюджетният електромобил Tesla

...
Появи се първата информация, как се проявява бюджетният електромобил Tesla
Коментари Харесай

Тежка катастрофа на Tesla Model 3 при скорост 100 километра в час

Появи се първата информация, по какъв начин се демонстрира бюджетният електрически автомобил Tesla Model 3 на Илън Мъск по време на действително ПТП при висока скорост.
Електромобилът се врязал в страничната бариера на автомагистралата, няколко пъти се е преобърнал и е останала паднал на покрива си. Благодарение на удароустойчивата структура на електрическия автомобил и въздушните възглавници, лидерът се е отървал единствено с леки одрасквания.



По време на случая в автомобила се е намирала само брачната половинка на неговия притежател. На автомагистралата, при скорост 112 км/ч, Model 3, намиращ се в най-лявата лента се е допряла с движещият се в междинната лента автомобил, след което се е отклонила към бетонната бариера на автомагистралата. Ударът е бил толкоз мощен, че се е откъснало предното ляво колело.



Отстрани всичко наподобява като ужасна злополука, в която лидерът няма по какъв начин да не загине. Но вратата се отворила по общоприетия метод, без да се употребява специфичната система за отваряне, вградена във всички модели на Tesla.



Най-сериозната контузия при произшествието е лекото изгаряне на кожата от триенето във въздушната възглавница. Оказа се, че Model 3 има още една въздушна възглавница под кормилото, предпазваща краката на лидера. Досега това не бе известно.

Илън Мъск неведнъж е казвал, че Model 3 покрива най-високите стандарти на американската администрация за безвредно придвижване по автомагистралите. Сега действителното ПТП, лидерът и показанията на очевидците потвърдиха този факт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР