Появата на руски журналистически екип от забранената за излъчване Россия

...
Появата на руски журналистически екип от забранената за излъчване Россия
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Волгин може да се изказва от името на “обикновените хора“, но е и като журналист

Появата на съветски журналистически екип от неразрешената за лъчение " Россия 1 " стигна и до Министерския съвет.
Прочетете още
Премиерът Николай Денков  разяснява наличието на журналистически екип от неразрешената за лъчение " Русия " 1  в София. Той разгласи, че идването на членове на медията в страната и самата репортерска активност не са лимитирани от европейските наказания. Но след появяването на записите от София " към този момент ще разгледаме деликатно дали това, което е направила, излиза отвън границите на допустимото за България ".

Денков обърна особено внимание на това, че " Россия 1 " са записали Петър Волгин - публицист от Българското национално радио, който единствено преди няколко дни предизвика скандал с изявление с съветския дипломат Елеонора Митрофанова, свалено след решение на Програмния съвет на медията.

В репортажа за съветската телевизия той споделя (на съветски език), че българските жители не виждали " зложелател " в лицето на Русия, а болшинството от ръководещия хайлайф мислят и споделят, че " Русия е отговорна за всичко ". Според Волгин това показвало " какъв огромен разлом съществува сред елементарните хора и хората, които ръководят страната ". Същата опорна точка се популяризира и от Митрофанова през последните 2 години от началото на войната в Украйна.

" Това, което за мен е проблем, е един публицист в българска обществена медия да се изявява като представител на " елементарните хора " пред непознатата медия. Ако той желае да е " елементарен човек ", дано излезе, само че той сега е публицист в БНР и това не е задоволително ", сподели Денков.

По-рано през днешния ден ръководителят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски подаде сигнал в Министерството на вътрешните работи (МВР) и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС), че в България има журналистически екип на неразрешената в Европейския съюз телевизия " Русия 1 " и настоя неотложно да се откри по какъв начин представителите на медията са били позволени в страната. По-късно вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че журналистката от " Росия 1 ", подготвила видеоматериала, е влезнала в България с виза, издадена въпреки това от Европейския съюз, само че още се чака обстоен отчет от службите по въпроса.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР