Появата на руската луксозна марка Aurus в Европа е под

...
Появата на руската луксозна марка Aurus в Европа е под
Коментари Харесай

Toyota спира руските Aurus за Европа

Появата на съветската първокласна марка Aurus в Европа е под въпрос, откакто няколко автомобилни концерна предявиха искания към името на колите. Още напролет на тази година стартира спор, като Toyota, Lamborghini и Michelin се сплотиха против поръчката, подадена от съветската компания за излизане на европейските пазари.
Трите производителя считат, че името Aurus значително наподобява на употребяваните от тях марки. Toyota, да вземем за пример, показва своя модел Auris. Италианците от Lamborghini напомнят за кросоувъра си Urus, а производителят на гуми Michelin има дъщерна компания, която носи името Taurus.


Все отново Lamborghini и Michelin отдръпнаха своите искания къв съветската компания, само че Toyota продължава да отстоява позцията си. Адвокатът на японския производител Кристиан Томас е безапелационен, че за клиентите ще бъде много мъчно да разграничават марките, защото те се отличават единствено по една писмен знак в името си.
Производството по делото, заведено от Toyota в европейското патентно ведомство, ще бъде обновено на 3 април 2020 година Повечето специалисти обаче са на мнение, че в случай че не се стигне до съглашение, съветската компанията няма никакъв късмет да записва марката си. И ще бъде принудена да търси ново име на Aurus, под което да се продават първокласните коли.
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР