Появата на премиера Борисов в последните 15 дни от кампанията

...
Появата на премиера Борисов в последните 15 дни от кампанията
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Активната кампания на Борисов обърна мача

Появата на премиера Борисов в последните 15 дни от акцията „ обърна мача “, разяснява изборните резултати социологът Кънчо Стойчев пред Фокус. Според него
без появяването на Борисов резултатът би бил различен. Той предвижда, че Българска социалистическа партия ще усили наличието си с най-малко един мандат, като посочи, че гласовете за левицата се усилват. Той отдаде ниската изборна интензивност на комплекс от фактори.

Има обществена бездейност през последните години – това не трябва да го тълкуваме единствено като нещо отрицателно, тъй като това е белег и на приемане на статуквото. Три дни празници, хубавото време, другите хора – едни пътуват, други се занимават с други неща – това не е фактор за занемаряване. Най-важното е, че 65% от българските гласоподаватели отиват на тези избори с концепцията за България, а не за Европа – това демонстрира настройка за занижена интензивност, изясни социологът.
Кънчо Стойчев не предвижда огромни промени в родния парламент, тъй като, по думите му, залогът на евроизборите в никакъв случай не е било парламентарното болшинство.


Според Андрей Райчев министър председателят е съумял да спре разпада на своята партия, само че на тези избори не е имало протестен избор за ГЕРБ. Българска социалистическа партия обаче не са съумели да се активизират, счита Райчев, който разяснява първите резултати пред Нова тв. По думите му и Движение за права и свободи не са в крепко състояние.
Разпадът на патриотите беше случка на Красимир Каракачанов и той завоюва, добави социологът.
На евроизборите нямаше углавен избор и това значи, че той се отсрочва, акцентира Райчев. Българският народ не потегли към урните, с цел да накаже ГЕРБ, изясни социологът. И добави, че Борисов е съумял да отсрочи разпада на партията си, само че края на неговото ръководство е близо.
На тези евроизбори ГЕРБ са взели към 600 000 гласа и дума не може да става за някакво празненство на ГЕРБ, разяснява Райчев. Според него „ епохата на огромния ГЕРБ свършва. Десетте години завършват “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР