Повярвай ми, не искаш Ханибал Лектър в главата си, казва

...
Повярвай ми, не искаш Ханибал Лектър в главата си, казва
Коментари Харесай

Как Антъни Хопкинс промени филмите на ужасите

" Повярвай ми, не искаш Ханибал Лектър в главата си ", споделя ветеранът от ФБР Джак Крауфорд на стажантката Кларис Старлинг при започване на хорър класиката на Джонатан Деми, наградена с " Оскар ", " Мълчанието на агнетата ". 30 години по-късно очарователният, само че колосален изверг към момента е в съзнанието на актуалната аудитория.

" Мълчанието на агнетата ", който отпразнува 30-годишен празник през януари, беше посрещнат с екстаз от рецензията и феновете и завоюва наградите на Академията в главните пет категории: най-хубав филм, най-хубав режисьор за Деми, най-хубав артист за Антъни Хопкинс, най-хубава актриса за Джоди Фостър и най-хубав приспособен сюжет.

Джоди Фостър обаче не желае да изиграе още веднъж героинята си Кларис Старлинг. 58-годишната актриса изигра стажантката на ФБР в емблематичния филм, основан на едноименния разказ на Томас Харис. Тя обаче отхвърли да изиграе още веднъж ролята в продължението на кино лентата " Ханибал " на сър Ридли Скот от 2001-а, в което Джулиан Мур се появи като Кларис. А сър Антъни Хопкинс още веднъж се завърна като килъра човекоядец доктор Ханибал Лектър.

Фостър призна, че е имало диалози за завръщането й като Кларис, само че за нея тази част от кариерата й е в предишното. Говорейки в подкаста " Happy Sad Confused ", тя сподели: " И двамата с Джонатан бяхме разочаровани, че не направихме продължението. Никога не съм го гледала ".

Хопкинс в началото е считал, че филмът ще бъде " детска история ", преди да прочете сюжета. 83-годишната звезда си спомня: " Бях в Лондон през 1989-а, правейки пиесата " Мадам Бътерфлай ". Моят сътрудник изпрати сюжет. Той сподели: " Защо не прочетеш това? Казва се " Мълчанието на агнетата ". Казах: " Това детска история ли е? ". Беше парещ летен следобяд и сюжетът пристигна и аз започнах да го чета. След 10 страници се обадих на моя сътрудник. Казах: " Това действително предложение ли е? Искам да знам. Това е най-хубавото нещо, която в миналото съм чел ". Хопкинс, който изигра Лектър и в предисторията на кино лентата " Червеният змей ", завоюва аплодисменти за осъществяването си, само че призна, че е бил " раздразнителен "  от ролята на американски сериен палач като английски реализатор. 

Малко преди 30-та годишнина CBS започва поредност, наречена " Кларис ", която наблюдава живота на агентката на ФБР година след събитията от първия " Мълчанието на агнетата ". Само преди няколко години NBC имаше три сезонна поредност, наречена " Ханибал ", която наблюдава психиатъра във времето, довело до ареста му.

Робърт Томпсън, професор в Сиракузкия университет и специалист по поп просвета, сподели: " Имаше интелигентни филми на ужасите, само че мисля, че " Мълчанието на агнетата "  наистина промени визията за това, което би трябвало да бъде един филм на ужасите. Тя не е толкоз в съществуването на писъци, а в тихото възприятие на безспорен обезсърчителен смут ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР