Повторното преброяване на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин,

...
Повторното преброяване на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин,
Коментари Харесай

Повторното преброяване на гласовете в Уисконсин потвърди победата на Байдън

Повторното броене на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин, което завърши през вчерашния ден, удостовери успеха на демократа Джо Байдън над президента Доналд Тръмп в основния оспорван щат. Тръмп съобщи, че ще оспори резултата от преброяването в съда още преди то да завърши.

Адвокатите на Тръмп предходната седмица подадоха иск за наново броене на бюлетините в два окръга на щата Уисконсин - Милуоки и Дейн.

Преди това щабът на президента преведе три милиона $ на управляващите на Уисконсин за повторното броене в двата окръга. Крайните резултатите демонстрираха, че Байдън е получил 20 600 гласа повече от Тръмп, което му обезпечава поддръжката на 87 електори.

"Повторното броене на гласовете в Уисконсин нямаше за цел да открие неточности в преброяването, а да бъдат открити хора, които са дали своят вот нелегално ", написа в събота Тръмп в Туитър. Той добави, че казусът ще бъде импортиран в съда в понеделник или в сряда.

Крайният период за узаконяване на вота е вторник. То ще бъде осъществено от ръководителя демократ на изборната комисия на Уисконсин, която е двупартийна, отбелязва АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР