Повторно преброяване на бюлетините от кметския вот в София няма

...
Повторно преброяване на бюлетините от кметския вот в София няма
Коментари Харесай

Няма да се броят пак бюлетините от вота в София

Повторно броене на бюлетините от кметския избор в София няма да има, реши Административният съд в София за повторно по делото на Мая Манолова за подправянето на локалните избори в столицата, които се организираха на 3 ноември 2019 година

При второто съвещание на съда в средата на декември 2019 година бе позволено да се направи експертиза за коректността на изборните описи. Тогава Манолова внесе 14 тома доказателства за нарушавания и пледираше за най-малко 7 хиляди недействителни бюлетини, 7 хиляди дописани жители в описите и 7 хиляди гласа платен ромски избор, чиито общ брой е повече от разликата сред двамата претенденти за кмет на София.

Манолова и юристите ѝ упорстваха, че е имало тежки нарушавания на изборните правила в ОИК. Би следвало протоколите да се отварят пред ОИК в наличието на член на ОИК, само че това е правено от сътрудници, назначени от ОИК, в нарушаване на закона, разясни Манолова, като акцентира, че те са взели участие в отварянето, коригирането, дописването на изборните бумаги и протоколи, а по-голямата част от тях са чиновници на Столичната община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР