Повреденият космически кораб "Союз МС-09" е допуснат до продължаване на

...
Повреденият космически кораб "Союз МС-09" е допуснат до продължаване на
Коментари Харесай

Повреден космически кораб, скачен с МКС, ще се изпозлва като спасителна капсула

Повреденият галактически транспортен съд "Союз МС-09 " е позволен до продължение на полета в състава на Международната галактическа станция (МКС) и потреблението му като избавителна капсула, т.е. за връщане на космонавти на Земята при положение на нужда, съобщи ТАСС. Това бе оповестено от компанията производител на кораба, Ракетно-космическата корпорация "Енергия ".

"Транспортният пилотиран транспортен съд "Союз МС-09 " е позволен до продължение на полета в състава на МКС и извършване на функционалностите на кораб-спасител ", се споделя в известието.

Както означи заместник-генералният конструктор по употребата в полет и тестванията на ракетно-космическите комплекси и системи на РКК "Енергия " Владимир Соловьов, нарушаването в херметичността на станцията е отстранено.

На 30 август на МКС бе записано понижаване на налягането. Чрез поредна херметизация на сегментите на станцията и на скачения към нея транспортен съд екипажът откри дребна пробойна в обшивката му с диаметър 2 милиметра. Тя бе запушена и налягането на борда на МКС бе нормализирано. Няколко дни по-късно експерти на Земята заключиха, че корпусът на кораба е бил развален от вътрешната страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР