Повратна точка във войната. Германия се изправя срещу Русия. Наглед

...
Повратна точка във войната. Германия се изправя срещу Русия. Наглед
Коментари Харесай

Повратна точка във войната! Германия изпраща на Украйна смъртоносни оръжия

Повратна точка във войната. Германия се изправя против Русия. Наглед алегорична, само че фундаментална смяна - държавното управление на Германия се съгласи да взе участие във въоръжаването на украинската войска със смъртоносни оръжия.

Досега, макар натиска на съдружниците си и на Киев, Берлин отхвърляше да се включи в масираните оръжейни доставки на Запада за украинската войска.

Канцлерът Олаф Шолц разгласи, че се намираме в повратна точка от историята и в тази обстановка " наш дълг е да създадем всичко по силите си да подкрепим Украйна против армията на Путин ".

Федералното държавно управление разгласи вечерта, че ще достави Украйна с 400 гранатомета,1000 противотанкови системи и 500 зенитни ракети " Стингър " от складовете на Бундесвера. Според държавния представител Щефен Хеберстрайт доставката ще бъде осъществена колкото се може по-бързо.

" Руската офанзива против Украйна е повратна точка. Тя заплашва целия следвоенен ред. В тази обстановка е наш дълг да сторим всичко допустимо да подкрепим Украйна да се отбрани против нахлуващата войска на Путин. Германия стои компактно на страната на Украйна ", съобщи канцлерът Олаф Шолц.

Преди това ставаше дума единствено за 50 противотанкови портативни гранатомета " Панцерфауст " (Panzerfaust-3) и 400 гранати за тях. Те ще бъдат доставени от Нидерландия, само че тъй като е немско оръжие, се изисква единодушието на Берлин. От доста години Германия следва политика да не изпраща оръжие в зони на сражения, частично подбудена от вредите, които е нанесла на Европа и света нацистката войска.

Освен това двете страни обмислят изпращането на система за противоракетна отбрана " Пейтриът " (Patriot) на бойната група на НАТО в Словакия.

Берлин още не е дал отговор на настояването на Естония да разреши предаването на Украйна на гаубици от времето на Германска демократична република. Те са били купени от Финландия след обединяването на Германия и по-късно са продадени на Естония.

Андрий Мелник, украинският дипломат в Берлин, прикани през днешния ден в изявление: " По дяволите, помогнете ни най-сетне!. Нуждаем се от противовъздушна отбрана и зони, неразрешени за полети. "

Правителството на Нидерландия уведоми през днешния ден Народното събрание, че ще изпрати на Украйна 200 портативни зенитни ракети " Стингър " (Stinger), колкото може по-скоро. Тази страна към този момент даде обещание през февруари автоматизирано оръжие, боеприпаси, радарни системи и роботи за разкриване и неутрализиране на мини.

Властите взеха решение през днешния ден да изтеглят нидерландското посолство от Украйна - от западния град Лвов да се трансферира през границата в полския град Ярослав.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР