Поводът? Изказване на Тошко Йорданов от трибуната, според когото Христо

...
Поводът? Изказване на Тошко Йорданов от трибуната, според когото Христо
Коментари Харесай

„Къв си ти, бе!?” и „Я малко по-културно са дръж, бе!” - така си общуват депутатите Пеевски и Костадинов от първия ред на НС

Поводът? Изказване на Тошко Йорданов от трибуната, съгласно който Христо Иванов и партията му са  в коалиция с Движение за права и свободи макар гаранциите, че ще създадат „ хигиеничен кордон ” за кръга на Доган

Критично изявление на Тошко Йорданов, ориентирано към Христо Иванов от Демократична България от трибуната на Народното събрание, възпламени скандал сред стоящите на първия ред в залата Делян Пеевски от Движение за права и свободи и Костадин Костадинов от „ Възраждане ”. Повод за виковете отвън протокола бе коментар на Йорданов за събития преди 3 години. Нещо като къде го удряш, къде се пука.

„ Вие се кълняхте, че ще извършите „ хигиеничен кордон ” към Движение за права и свободи да не стигнат до властта. Това очевидно е означавало, че след 3 години вие ще сте техен съдружен сътрудник. Да си знаят хората ”, приключи изявлението си Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. Той слезе от трибуната и бе посрещнат от Делян Пеевски, който викаше „ Айде. Айде, марш! Продължавай нататъка! ”. На трибуната за дуплика трябваше да се качи Явор Божанков - " острието " на ПП-ДБ, само че за голямо страдание трябваше да изчакаме към 2 минути преди да чуем неговите изявления.

Защото седящият на към 4 метра от Пеевски Костадин Костадинов се намеси в отбрана на Тошко Йорданов.



„ Как ще му викаш по този начин, бе?! Няма да му викаш! ”, претендираше той. Двамата размениха реплики на висок звук с езика на пиацата, до момента в който седящия тъкмо сред тях Бойко Борисов изследваше архитектурата на тавана, леко подсмихвайки се - като умряла лисица.

„ Къв си ти, бе? ”, викаше Пеевски, до момента в който Костадинов го приканваше: „ Я малко по-културно са хвани, бе. Къде са намираш?! ” Заключителните думи насочи Пеевски към „ Възраждане ”: „ Продажни мишоци ”, след което Костадинов захвърли показно телефона си на депутатската банка.

Тази сцена, която въпреки и къса, сподели манталитета на представителната извадка на народа, само че бе прекратена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, който с естествен звук прикани залата: „ Колеги, хайде да продължим работата ”.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР