Повод за публрикацията е Срещата на върха по въпросите за

...
Повод за публрикацията е Срещата на върха по въпросите за
Коментари Харесай

„Изкуственият интелект крие катастрофални рискове... и нямаме търпение да го разработим”

Повод за публрикацията е Срещата на върха по въпросите за сигурността на изкуствения разсъдък (ИИ), която се провед на 1 и 2 ноември в английския Блечли парк и съгласно Военновъздушни сили реализира скромни резултати. Целта на английският министър председател Риши Сунак беше да сложи Обединеното кралство измежду първите, които ще вземат решение рамките в създаването на ИИ, само че общото усещане е, че Сунак се е интересувал най-много от вложения в английския бранш на високите технологии, оповестявайки единствено, че английското държавно управление ще употребява ИИ, с цел да усъвършенства... уеб страницата си.

Риши Сунак обаче разкри ползите си към ИИ, предоставяйки на британците рядка панорама: английският министър председател влезе в ролята на хазаин, интервюиращ един от най-интересните посетители на срещата – милиардерът и софтуерен магнат Илон Мъск.

Двамата разговаряха в обилна зала в Lancaster House в центъра на Лондон, пред подбран кръг посетители от софтуерната промишленост и някои кореспонденти, които бяха предизвестени, че не могат да задават въпроси. С тази...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР