Повод за притеснение е всяко изявление за промяна на международни

...
Повод за притеснение е всяко изявление за промяна на международни
Коментари Харесай

Каракачанов притеснен от изявленията на Ердоган за промяна на Лозанския договор

Повод за терзание е всяко изказване за смяна на интернационалните контракти, изключително когато става въпрос за територии, сподели вицепремиерът Красимир Каракачанов за изказванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за проверка на Лозанския контракт. Едни сходни неща не би трябвало да ги пропущаме и да се вършим, че не ги виждам, сподели Каракачанов. Няма политическа партия в България, която може да се съгласи, че някой може да претендира за промени на границата, отпадане на интернационалните контракти, които подсигуряват суверенитета на която и да е страна, сподели още Каракаченов.

На среща с премиера Бойко Борисов тази заран двамата са разискали опциите за подписване на контракт за поддръжка на транспортните самолети " Спартан " на Военновъздушни сили. Без контракта, който ще на стойност към 17 млн. евро, транспортната военна авиация ще остане без годни за полети самолети още в края на тази година. Борисов е изискал през идната година да стартира ремонт на постройките на армията. Приоритет ще имат казармите на бойните поделения.

Ако нямаш пари да си ремонтираш Опел-а, не мечтаеш за " Мерцедес " S класа, сподели Каракачанов в коментар на думите на президента Румен Радев, който откакто пилотира френски военен аероплан " Рафал " изиска до Франция да бъде изпратено " искане за информация " за самолета в почналата изначало процедура за избор на нов военен аероплан за Военновъздушни сили. " Въпросът е дали имаш нужните средства да си го позволиш, тъй като е безценен аероплан ", сподели Каракачанов и добави, че " Рафал " коства към 100 млн. евро, а цената на други самолети е на половина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР